• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Ulusal Roman Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ulusal Roman Ödülleri Sahiplerini Buldu
Roman Konfederasyonu tarafından organize edilen 1. Roman Ulusal Ödülleri töreninde yılın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ödülü Başkan Karaosmanoğlu'na...

Roman Konfederasyonu tarafından organize edilen 1. Roman Ulusal Ödülleri töreninde yılın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ödülü Başkan Karaosmanoğlu'na verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Romanlar Konfederasyonu tarafından Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştiren törene Roman vatandaşların yanı sıra sanatçılarda katıldı. Kocaeli'de gerçekleştirilen Bilgi Evleri çalışması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a da yılın projesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Sizler bu kentin güllerisiniz. Roman vatandaşlarımız bu ülkenin vatanperver insanlarıdır. Devletine, milletini ve bayrağını sever, sahip çıkar. Ancak biraz kendisini ihmal etti. Yaşam içerisinde sizleri iyi yerlerde gördüm mü ben çok mutlu oluyorum. Bu plaketi almaktan onurluyum ve sevinçliyim. Ancak benim için en güzel plaket gençlerimizin iyi yetişmesi olacaktır" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, "Önce insanız. Yaratılmışların en onurlusudur insan. Bizim görevimiz insanı yüceltmektir. Şeyh Edebali diyor ki insanı yücelt ki devlet yücelsin insan varsa devletin anlamı vardır. Siz olmazsanız Büyükşehir Belediyesi olsa ne olur olmasa ne olur. Başımız tacı olan milletimiz var. Biz roman kardeşlerimize önce insan olarak hizmet ediyoruz. Hepimizi Türkiye'de doğmaktan ve bayrağının altında yaşamaktan onur duyuyoruz. Rabbimiz bizleri bayraksız ve vatansız bırakmasın. Huzur ve kardeşlik içerisinde Romanı, Kürdü, Laz'ı, Türkmen'i, Gürcü'sü ve Çerkez'i gibi tüm insanımız bizim kardeşimizdir. Yeryüzünde binlerce renk ve çiçek var. Allah bizi böyle yarattı. Birbirimize değer vereceğiz. Derneklerde görev alan arkadaşlarımızı önce Allah için seviyoruz. Romanların arasında iyi durumda olanlar da var, sıkıntılı bir hayat süren ailelerde var. Kocaeli'de ki en büyük sıkıntı evlerde çok kalabalık yaşanmasıdır. Buna çare arıyoruz" şeklinde konuştu.

Roman mahallerinde Bilgi Evleri yaptıklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Okula gidemeyen çocuğumuz kalmayacak şekilde çalışmalıyız. Derneklerimizle bunu bir kere halledeceğiz. Eğitimini ve öğretimini Roman çocuklarımız tamamlayacaklar. Buna ailelerinde önem vermesini istiyoruz. Eğitimin yanında bir meslek gerekiyor. Asıl olan ekmeğimizi kendimiz kazanıyor muyuz? Önemli olan budur. Elbette devlet ve belediyeler yanınızda olabilir. Ancak sürdürülebilir ve kalıcı bir çözümler bulmalıyız" açıklamasını yaptı.

Programda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'e ve diğer kamu kurum ve STK'ların temsilcilerine de Romanlara yaptıkları katkılar nedeniyle hizmet ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim