• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği
Bursa Uludağ'da yılbaşı nedeniyle büyük hareketlilik yaşanıyor. Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da yılbaşı nedeniyle...

Bursa Uludağ'da yılbaşı nedeniyle büyük hareketlilik yaşanıyor. Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da yılbaşı nedeniyle işletmeciler başta olmak üzere esnafın yüzü güldü.

Kar yağışının geç olmasının yanında, yaşanan Rus uçak krizi nedeniyle turist sayısında büyük düşüşlere rağmen Uludağ'da yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Yaklaşık 40 santim kar kalınlığının bulunduğu Uludağ'da yarından itibaren tesisler tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

Henüz dün kar yağışının yağmasının da etkisi ile otellerde yüzde 80'ler oranında doluluk yaşanırken, özellikle bu akşam turizmciler zirveye akın etti. Rezervasyon yaptıran tatilcilerin yanı sıra, günübirlikçiler yeni yıla zirvede girmek için Uludağ'a hareket etti. Yoğun tipinin hakim olduğu Uludağ'da tatilciler her şeye rağmen gezinti yaparak zirvenin tadını çıkarıyor. Akşam saatlerine yakın bir zamanda araçları ile Uludağ'a doğu yola çıkan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

JANDARMA VE KARAYOLLARI EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Bu arada karayolları ekipleri tatilcilerin yılbaşına sorunsuz girmesi için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yol boyunca tuzlamla yapan ekipler ayrıca yer yer kapanan yerleri de açıyor. Diğer yandan jandarma ekipleri de yollarda yaşanacak olumsuzlukları önlemek için çalışıyor. Özellikle zincirsiz araçların çıkmasına izin vermeyen jandarma ekipleri kar lastiği ve kışlık lastik kontrolü de yaparak olumsuzlukları önlemeye çalışıyor. Jandarma ekipleri özellikle Milli Parklar Bölgesi'nden sonra araçların kış lastiği ve zincirsiz zirveye çıkmasına müsaade etmiyor.

YENİ YILDA ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Yeni yılda zor bir dönem geçirdiklerini belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, "Bir 15 gün süreli Uludağ'da kar olmadı ve kar olmayınca müşteri de olmadı. Ama yılbaşından iki gün önce yağmaya başlayan kar işletmecilerin yüzünü güldürdü. Şu andaki kar seviyesi yeterli gibi görünüyor ama inşallah biraz daha önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor. İnşallah yarından itibaren biz mekanik tesisleri çalıştırmaya başlayacağız. Yeni yılın 2016'nın hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Bu yılbaşında yüzde 80 doluluk oranı yaşadıklarını belirten Beceren, "Bizimle ilgili şuanda yüzde 80 civarında doluluk oranına ancak ulaşabildik. Ancak bunun nedeni de kar yağışının geç gelmesi. Bundan dolayı herkes programını başka şehre yaptı." şeklinde konuştu.

YENİ YILA ULUDAĞ'DA GİRECEKLER

Yeni yıla Uludağ'da girmek için günübirlik olarak Bursa'dan gelen Hakan Çetin, "Yeni yıla Uludağ'da girmek için geldik. Bence yeni yılda bütün savaşlar bitsin, herkes huzura kavuşsun, değmez hiçbir şeye bence. Uludağ bizim her şeyimiz. Türkiye de yazı farklı, kışı farklı, bizde bu güzelliği kaçırmamak için buraya geldik." ifadelerini kullandı.

Yeni yıl için Uludağ'da Türkmenistan'dan gelen Serdar ve Melek Abdullayev ise herkesin yeni yılını kutlarken, "Biz Türkmenistan'dan geldik. İlk defa geldik. Uludağ çok güzel ve çok soğuk. Biz sabah geldik ve bu sene bir değişiklik yapalım dedik." şeklinde konuştu.

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Uludağ’da yılbaşı hareketliliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim