• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Uludağ yılbaşı 2015! Uludağ yılbaşı programları ve yeni yıl etkinlikleri 2015

Uludağ yılbaşı 2015! Uludağ yılbaşı programları ve yeni yıl etkinlikleri 2015
Uludağ'a kar erken düşünce, tesislerde rezervasyonlar sezon açılmadan hızlandı. İşte Uludağ yılbaşı programları 2015. Uludağ yeni yıl kutlamaları ve Uludağ yılbaşı otelleri...

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde yaklaşık 6 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, aralık ayı rezervasyonları şimdiden yüzde 50-60'ı buldu. Kış sezonunun 15-20 Aralık'ta başlaması planlanan Uludağ'daki otellerde yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşılması bekleniyor.

Uludağ'a bu sene erken düşen karın, rezervasyonları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş:

"Bu sene karın erken yağması nedeniyle Uludağ'da çok güzel rezervasyonlar gerçekleşmeye başladı. Acentelerimize gelen taleplere göre, şu anda sadece aralık ayında yüzde 50-60 doluluk var. Geçen sene bir şanssızlık, talihsizlik geçirdik. Yılbaşında Uludağ'da kar hiç yoktu, rezervasyon iptalleri oldu. Bu, bizi çok üzdü ama şu anda karın erken gelmesi ve Uludağ'ın çok güzel cazibe merkezi haline gelmesiyle çok güzel rezervasyonlar alıyoruz. Yılbaşında, Allah nasip ederse, Uludağ'da yüzde 100 doluluğu yakalayacağımızı umuyorum. Boşluk olacağını zannetmiyorum."

uludagyilbasi.jpg

- "Ortadoğu'dan çok ciddi rezervasyonlar almaya başladık"

Bölgenin, kayak ve kış turizm merkezi olarak sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin markası olduğunu ve dünya markası haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Akkuş, Uludağ'a son yıllarda yabancı turist ilgisinin arttığına değindi.

Yabancı turist profilinde ise bu yıl ilginç farklılıklar olduğuna dikkati çeken ve geçmiş yıllarda Uludağ'ı daha çok yazın ziyaret eden Arap turistlerin bu kez kış sezonunda da boy göstereceğini bildiren Akkuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eskiden Uludağımız gerçekten de Rus turizmine ağırlık veriyordu, Rusya ve Ukrayna'dan daha çok geliyorlardı. Bu sene Ortadoğu'dan çok ciddi rezervasyonlar almaya başladık. Yani getirdiğimiz Ortadoğu'daki Arap misafirlerimize hep Uludağ'ı anlattık, Uludağ'ı konuştuk. Teleferiği anlattık. Teleferikle artık 'oteller bölgesi'ne kadar çıkacaklarını söyledik. Yani Bursa şehir merkezinden bindiği zaman Uludağ'daki oteline kadar teleferiğin ulaşacağını söyledik. Bunlar da Araplara çok cazip geldi. O yüzden de şu anda Ortadoğu ile ilgili çok güzel talepler alıyoruz."

Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden rezervasyon yaptıran turistlerin Bursa'yı yakından tanıdığını ifade eden Akkuş, Uludağ'da artık daha fazla Arap turist görüleceğini belirtti.

Akkuş, bu yıl yılbaşı ve okulların yarıyıl tatilinde de beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirerek, kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde sezonu dolu geçireceklerini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

- 15-20 Aralık'ta otellerin tümü açılacak

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ise Uludağ'da kar yağışının, geçen yıllara göre bu sene bir hafta erken başladığını ancak otellerin müşteri kabulü için kapılarını henüz açmadığını ifade etti.

Programlanan şekilde sezonun 15-20 Aralık'ta başlayacağını ve konaklama tesislerinin tamamının hizmet vermeye başlayacağını aktaran Beceren, "Yetiştirebilirsek bu hafta sonuna kadar 1-2 mekanik tesisi hizmete açacağız" dedi.

Uludağ'daki otellerde rezervasyonların kar yağışıyla hızlandığını söyleyen Beceren, yerli turistlerin yanı sıra Rusya ve Ukrayna ile Arap ülkelerinden rezervasyonlar aldıklarını kaydetti.

"Oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı, son bir haftadır aralıklarla etkili olan yağışların ardından 35 santimetreye ulaştı. Sıcaklığın gece sıfırın altında 5, gündüz ise 4 derece ölçüldüğü bölgede, 29 Kasım'dan itibaren kar yağışı yeniden etkisini gösterecek. Uludağ, 27 Kasım itibarıyla kayak merkezleri arasında en yüksek kar kalınlığına sahip bölge olarak öne çıkıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim