• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Uludağ Üniversitesi’nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Uludağ Üniversitesi’nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal aktiviteler düzenleyen ve topluluklarda görev alan öğrencilere fazladan kredi verileceğini...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal aktiviteler düzenleyen ve topluluklarda görev alan öğrencilere fazladan kredi verileceğini söyledi.

Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve yönetim kurulu üyeleri, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti. Verdikleri destekten dolayı üniversite yönetimine teşekkür eden Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı, önümüzdeki dönemde de üniversite ile ortak projelere imza atmaya devam edeceklerine inandığını belirtti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Yeşilay benzeri kuruluşların dünyanın her yerinde olduğunu ve bu kuruluşların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Ulcay, toplumun sağlığı için gönüllü odaklı çalışmalar yürüten sivil toplum kurumlarının büyümesi ve desteklenmesi için üniversite olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Misafirlerine üniversite için hazırladıkları projelerden de bahseden Yusuf Ulcay, "Biz toplam 4 yıl için üniversite rektörü olarak atandık. Bunun bir senesi geçti. Biz bu süre zarfında üniversiteyi geleceğe taşıyacak projelerin alt yapısını hazırladık. Burada gelecekten kasıt 3-5 yıl değil. Eğer bu süreler için planlamalar yaparsak her şey güdük kalır. Üniversite artık geleceğe uyum sağlamak zorunda. Dünyada hiçbir şey durağan değil. Bizde de bu potansiyel olduğuna inanıyorum. Geleceği iyi okuyup üniversiteyi kentin tüm dinamikleri ile gelecek yarışına en iyi şekilde hazırlamalıyız" diye konuştu.

Yeşilay Bursa Şubesi yönetiminde Uludağ Üniversitesi'nden öğrencilerin de bulunduğunu öğrenen Ulcay, bunun kendileri için memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Öğrencilerin sadece ders çalışarak, okula gelip giderek hayatı öğrenemeyeceklerinin altını çizen Rektör Ulcay, "Elbette ki öğrencinin bir numaralı görevi dersini çalışmak ve okulunu bitirmektir. Ancak öğrenci sadece ders çalışarak hayatı öğrenemez. Dayanışmayı, birlikteliği, paylaşmayı öğrenmesi için sosyal hayatın içine katılması gerekiyor. Bunun okul içerisindeki en kısa yolu da öğrenci topluluklarına üye olmaktan geçiyor. Üniversite yönetimi olarak biz sadece bu bir yıl içerisinde elliden fazla topluluğun kurulmasına destek verdik. Şuan topluluk sayımız yüz yetmişi geçti. Devamı da gelsin istiyoruz. Öğrencilerimiz buralara katılsınlar. Etkinliklerde görev alsınlar. Ancak derslerini kesinlikle aksatmamak kaydı ile bu çalışmalar içerisinde yer alsınlar. Biz yönetim olarak sosyal etkinliklerde belli saatler görev alan öğrencilere fazladan kredi verilmesini uygun gördük. Bazı fakültelerde ve meslek yüksekokullarında bu uygulama başlatıldı ve devam ediyor. Yani dersten kalan öğrenciyi geçirmek için değil ama ekstra bir puan kazanması için bu kredilerin verilmesi o öğrenciyi de sosyal olmak için teşvik edecektir" şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Uludağ Üniversitesi’nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim