• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Ülker'in global tercümesi: Pladis

Ülker'in global tercümesi: Pladis
Yıldız Holding, bisküvi, çikolata ve kek sektöründe satın aldığı küresel şirketleri Ülker ile aynı çatı altında birleştirdi.

Yıldız Holding, bisküvi, çikolata ve kek sektöründe satın aldığı küresel şirketleri Ülker ile aynı çatı altında birleştirdi. Yeni şirketin adı; Pladis oldu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu yeniden yapılanma sürecini, "Yani nasipse Ülker'i globala tercüme ettik." şeklinde özetledi.

Yıldız Holding, Ülker, Godiva, McVitie's ve DeMet's şirketlerini "global hedefleri" doğrultusunda birleştirdi. Holdingin yönetim kurulu başkanı Murat Ülker, söz konusu yeniden yapılanma ile ilgili süpriz bir basın toplantısı düzenledi. Pladis ismi bazı sosyal mecralarda yer alınca bir toplantı yapmaya mecbur kaldıklarını aktardı. Şimdi yoluna Yıldız Holding olarak devam eden şirketlerini 72 yıl önce kurarken de hedeflerinin global bir şirket olmak olduğunu belirtti. Bu çerçevede gittiklerin yeniden yapılanmayı şöyle özetledi:

"Şirket yapımızı yeniden değerlendiriyoruz, yeniden organize oluyoruz. Dünyayı bölgelere ayırdık. Ve CEO'larımıza bu bölgeleri paylaştırdık. Mehmet, Muhammed ve Jeff bölge CEOlarımız olacak. Mehmet Tütüncü, Türkiye Ortadoğu, K.Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden sorumlu. Mohamed Elsarky, global Godiva işimizin yanı sıra Amerika kıtası ve Japonya'dan mesul. Jeff van der Eems ise İngiltere, Kıta Avrupası ve Afrika'dan sorumlu olacak. Kalite ve inovasyon gurusu diyebileceğim Ali Ülker kendi sahasında global mesuliyet üstlenirken, Cem Karakaş da işin idaresinde bana yardımcı olacak. Çin, Rusya kısmen Güney Doğu Asya yeni kuracağımız ve geliştireceğimiz bölgeler olacak."

Ülker, Godiva, McVitie's ve DeMet's şirketlerinin toplam ortak tecrübesinin 350 yılı aşkın olduğunun altını çizen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı, "İşte bugün, bu işlerimizi global hedeflerimiz için birleştiriyoruz." dedi. Bu hamlenin arkasındaki ana fikri de şöyle açıkladı:

"Kısaca ana fikir olarak artık vizyon ve misyon demiyoruz. Basitçe "her ısırıkta tüm dünyaya mutluluk vadediyoruz'. Bunu gerçekleştirmek için kurduğumuz global firmamızın adı Pladis. Pladis nereden icat ettiniz derseniz, aslında bu ismin özel bir manası yok. Fakat bana bir şey hatırlatıyor: Aztekler buna Maya diyorlar... Japonlar Subaru, İran'da Pervin… Arapçada Süreyya, bizde Ülker manasına gelen Latince yedi yıldızdan oluşan Pleiades takım yıldızı isminden ilham aldık. Yani nasipse Ülker'i globala tercüme ettik."

Ülker'in global tercümesi: Pladis

Ülker'in global tercümesi: Pladis

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim