• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur? Ucuz bilet satılan günler hangileridir?

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur? Ucuz bilet satılan günler hangileridir?
Ucuz bilet bulmakla ilgili herkesin bazı fikirleri elbette var. Ancak bunların ne kadar doğru ne kadarı birer efsaneden ibaret sizin için düzenlediğimiz bilgiler ışığında fikir edinebilirsiniz. Ucuz uçak bileti nasıl bulunur? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Ulaşım masraflarının giderek yükseldiği son dönemde ucuz uçak bileti bulmak tatil severlerin en merak ettiği konular arasında yer alıyor. 
1 - Erken Rezervasyon Büyük Avantaj
Erken alınan uçak bileti her zaman en ucuz olanı mıdır? Elbette hayır ama yaklaşık 3 hafta önceden uçak bileti almanız büyük ve uçuş tarihini hafta içi olarak belirlemeniz ucuz uçak bileti fırsatları yakalamanızı kolaylaştıracaktır.
2 - Uçak Bileti Saatleri
Ucuz uçak bileti bulmanın kolay yollarından birisi de uçuş saatlerini genellikle en erken veya en geç saatlere belirlemenizdir. Bu uçuşlar çok tercih edilmediği için biletleri de daha uygun fiyatlıdır.
3 - Karşılaştırmalı Uçak Bileti Siteleri
Fiyat karşılaştırması yaparak bilet satın alabileceğiniz pek çok firma var ancak tatilsepeti gibi firmalardan hem otel hem uçak bileti hem de transfer hizmetlerini bir arada alarak kampanyalı fiyatlardan ve taksit avantajlarından yararlanabilirsiniz. Uçak bileti sayfasından en uygun bileti seçebilir hem yurt içi hem de yurt dışı biletlerinizi en uygun fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.
4 - Çerezleri ve Ön Belleği Silmeyi Unutmayın!
Bilgisayarından veya telefonunuzdan uçak bileti almak için arama yaptığınızda çerezler ve ön bellekte eski tarihler ve gitmek istediğiniz bölgeler kalacaktır. Buna uygun olarak algoritmalar size daha pahalı fiyatları bir sonraki aramanızda gösterecektir. Bu nedenle silme işlemi yaparak daha ucuz biletleri her aramızda görebilirsiniz.
5 - Esnek Tarihler
Seyahat tarihlerinizi esnek tutarak daha uygun fiyatlı biletleri listeleyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse İspanya’ya gitmek istediğinizi varsayalım herkesin gitmek istediği ilk bahar ayları yerine Ocak, şubat veya Mart ayını tercih ederek uygun bilet bulabilirisiniz.
6 - Havayolu Kampanyaları
Bazı dönemlerde havayolları çeşitli kampanyalar sunarak en uygun biletleri satışa sunuyor. Bu kampanyalar hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşları kapsayacak nitelikte. Ülkemizde de sıklıkla bu kampanyalar düzenleniyor.
7 - Aktarmalı Uçuşlar
Direkt uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları düşünebilirsiniz, bazı dönemlerde bu uçuşların daha uygun fiyatlı biletler sunduğu gözlemleniyor.
8 - Mil ve Puan Kullanımı
Eğer bir mil veya sadakat programına üyeliğiniz varsa, bu programları kullanarak indirimli veya ücretsiz biletler elde edebilirsiniz.
Ucuz bilet satılan günler hangileridir?
Türkiye’de genellikle Salı günleri en ucuz biletlerin satıldığı gündür. Salı günü yapılan uçuşlar da daha uygun fiyatlıdır. Uçak biletinizi 20  hafta önce alarak avantajlı fiyatlarla satın almış olabilirsiniz. Ancak bazı dönemlerde bilet rezervasyonlarının satışa dönemediği durumlarda yakın tarihlere de ucuz bileti bulma şansınız olabilir.
Ucuz uçak bileti nasıl bulunur? Hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın!

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim