• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

"Uçak Biletini Ücretsiz Yükseltme Tüyoları"

"Uçak Biletini Ücretsiz Yükseltme Tüyoları"
Seyahat Analisti Şengül Durucu, uçak biletini ücretsiz olarak da yükseltmeniz mümkün olduğunu belirterek, "Doğru zamanda ne yapmanız gerektiğini bilin"...

Seyahat Analisti Şengül Durucu, uçak biletini ücretsiz olarak da yükseltmeniz mümkün olduğunu belirterek, "Doğru zamanda ne yapmanız gerektiğini bilin" dedi.

Aldığı ekonomi sınıfı bileti ücretsiz olarak business veya first class'a çevirmenin mümkün olduğunu belirten Türkiye'nin önemli uçak bileti sitelerden Enuygun.com'un Seyahat Analisti Şengül Durucu, "Yeter ki doğru yerde, doğru zamanda ne yapmanız gerektiğini bilin" dedi.

Enuygun Analisti Şengül Durucu, uçak biletini ücretsiz yükseltmenin en iyi yolunun mil kartları olduğunu belirterek, "Eğer sık seyahat eden biriyseniz vakit kaybetmeden bir mil kart edinin. Gerek ücretsiz sınıf yükseltmek gerekse uygun fiyata bilet almak için uçuşlarda topladığınız miller oldukça işe yarıyor. Üstelik sizinkiler yeterli değilse yakınlarınızdan mil transfer edip uçabiliyorsunuz. Bu tip kartların bir avantajı da "overbooked" durumunda sınıf yükseltmesi yapılacağı zaman, kart sahibi olan yolcuya öncelik tanımaları" ifadelerini kullandı.

Ücretsiz yükseltme almanın bir yolunun da çok dolu olmayan, rağbet görmeyen tarihlere ve rotalara bilet almak olduğunu söyleyen Şengül Durucu, "Vaktiniz ve imkanınız müsaitse çok dolu olmayan uçuşlara bilet alın. İş adamlarıyla dolu, herkesin uçmak isteyeceği saatlerde yükseltme büyük ihtimalle size değil, sizden daha çok uçan bir sıra önünüzdeki kişiye verilecektir" dedi.

Havalimanına erken gelen yolcuların havayolu görevlileriyle iyi bir iletişim kurarak biletini yükseltebileceğini söyleyen Enuygun Analisti Durucu, neler yapmanız gerektiğini şöyle sıraladı: "Rağbet gören dolu uçuşlarda havayolu şirketleri bazı ekonomi sınıfı yolcularını business veya first class'a alıp son dakika gelen yolculara ekonomi bölümünde yer açmaya çalışır. Havalimanına olabildiğince erken gidip banko görevlisiyle görüşün. Uçak doluysa memnuniyetle diğer sınıflarda uçabileceğinizi belirtin. Bu noktada iletişim ve ikna kabiliyetiniz giriyor devreye".

"Yalnız seyahat edenlerin biletini yükseltme şansı, diğerlerine oranla daha yüksek" diyen Durucu, yükseltme gerektiren durumlarda, örneğin business'daki tek kişilik koltuk için yanında arkadaşları olanı değil, yalnız olan kişileri tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.

Hemen her şeyin kampanyasının olduğu günümüzde havayolu şirketleri, mil kartı olan bankalar ve online bilet satan internet siteleri de zaman zaman business class kampanyaları düzenlediğini vurgulayan Enuygun Analisti Durucu, üst sınıfta ek ücret ödemeden uçmak isteyenlerin bu kampanyaları yakından takip etmesi gerektiğini, sıkı takipçilerin mutlaka kendine uygun bir kampanya yakalayabileceğini söyledi. Bazı havayolu şirketlerinin uçuş gecikmesi veya kayıp/hasarlı bagaj gibi kabahat içeren durumlarda, hatasını telafi etmek için yolcusuna sınıf yükseltme jesti yaptığını söyleyen Durucu, "Bazı firmalar bu gibi durumlarda ek ücret ödemeden sınıf yükseltmesi yapabiliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim