• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Üç tutku festivalde buluştu

Üç tutku festivalde buluştu
Türkiye'de ilk kez düzenlenerek kitapseverleri kahve ve çikolata ile bir araya getiren festival Harbiye Askeri Müze'de açıldı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenerek kitapseverleri kahve ve çikolata ile bir araya getiren festival Harbiye Askeri Müze'de açıldı. Kitap ile birlikte çikolata ve kahveyi özel bir atmosfer oluşturmak için bir araya getirdiklerini belirten festival yetkilileri, dünyada artık tek obje üzerinden yapılan festivallerin yerini konsept çalışma ve fuarların aldığını belirtti.

İstanbul 18-27 Aralık 2015 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze'de yepyeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. Üç tutku, Kitap Kahve ve Çikolata Festivali kapılarını ilk kez açtı. Birbirinden farklı, ancak birini düşünürken yanına diğerinin de eklendiği üç tutku, festival kapsamında bir araya getirildi. Kitapseverlere yönelik konsepte ek olarak, çikolata ve kahvenin de eklendiği festivalde yayınevlerinin yanınında çikolata ve kahve markaları da stantlar açtı.

İçinde sergilerin, söyleşilerin, konserlerin, çocuklara yönelik etkinliklerin, masal anlatımlarının ve bir müzayedenin yer alacağı festival, misafirlerini "kısa süreliğine de olsa huzurlu ve umutlu bir ortamda ağırlamak" üzere davet ediyor.

Fuar yetkilisi Funda Önkol, festivalinin temasının neden 3 tutku üzerine kurulduğunu şu sözlerle anlattı: "Okuyan ve çalışan insanlar genelde kitabın yanında çikolata ve kahve tüketiyorlar. Yeni dünyada artık herşey kavramlar üzerinden gidiyor. Uluslararası pek çok şirket de kendini bir konsepte yapıştırdığını görüyoruz. Dünyadaki tek ürünlü fuarların izleyici sayıları da oldukça azaldı. Frankfurt Kitap Fuarı'na eskiye nazaran çok az insan gidiyor. Biz de böyle bir konseptin büyülü bir atmosfer yaratacağına inandık. Kahve kokusu, çikolata kokusuna, kitap kokusuna karışıyor. Biz de bir amosfer çalışması yaparak tema oluşturduk. Herkesi de bu huzurlu ortama davet ediyoruz. Son zamanlarda en çok ihtiyacımız olan şey de bu."

27 Aralık tarihine kadar açık olacak festivale 300 civarında yazarın katılması bekleniyor.

Üç tutku festivalde buluştu

Üç tutku festivalde buluştu

Üç tutku festivalde buluştu

Üç tutku festivalde buluştu

Üç tutku festivalde buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim