• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

TYB Konya Şubesinde 11. Olağan Genel Kurul Yapıldı

TYB Konya Şubesinde 11. Olağan Genel Kurul Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Mehmet Ali Köseoğlu güven tazeledi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Mehmet Ali Köseoğlu güven tazeledi.

İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, her zaman bir medeniyet iddiasıyla hareket ettiklerini, kültür ve sanatın yanında yer aldıklarını söyledi. Toplumu bir arada tutacak şeyin medeniyetin kodlarında gizli olduğunu ifade eden TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu, Yunus Emre'nin "Gönüller yapmaya geldim" sözünü hatırlatarak, 22 yıldır gönüller yapma noktasında kendilerine bir görev addettiklerini bildirdi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan konuşmalarının ardından söz alan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, "Bakmak görmek değil. Her gören okuyamaz. Herkese okumak nasip olmaz. Her okuyan okuduğunu anlayamaz. Her anlayan anladığından birikim oluşturamaz. Birikim tutan da bunu aktarıp yazamaz. Yazmak herkese verilmiş bir yetenek değildir" dedi.

Hz. Mevlana'nın, "Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoş" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Şeker, Yazarlar Birliği'nin de bu çizgide başarılı faaliyetler gösterdiğini vurguladı. "Okuma kültürünün zayıfladığı, yazmanın dijital ortamda küçültülmüş kelimelerle yapıldığı bir süreçte kelimeye hakkını vererek cümleyi özenle yerleştirerek bir şeyler bırakabilmek adına yazmak ayrı bir sanat oldu" diyen Prof. Dr. Şeker, yazı hayatının giderek kısırlaştığını belirtti. Bunda bilişim teknolojilerinin ciddi etkisi olduğunu ifade eden Rektör Şeker, üniversitelerinin bu anlamda hem yazmanın kutsiyetini devam ettirtmek hem de yeni kuşaklara bunu aktarmak üzere Yazarlar Birliği ile beraberce bir şeyler yapma yönünde işbirliği çabası gösterdiğini bildirdi.

Konya'nın yerel yönetimleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla üniversiteleriyle örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şeker, "Allah birliğimizi daim etsin. İnşallah daha çok okuyan daha çok yazan nesillerle bu birliktelik devam eder" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından tek listenin yer aldığı seçimde mevcut başkan Mehmet Ali Köseoğlu yeniden başkanlığa seçildi. TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Ali Köseoğlu, Bekir Biçer, Hayri Erten, Fatih Özkafa, Duran Çetin, Abdullah Harmancı, Osman Bozdemir.

TYB Konya Şubesinde 11. Olağan Genel Kurul Yapıldı

TYB Konya Şubesinde 11. Olağan Genel Kurul Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim