• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

TYB Erzurum şubesinde Naim Hoca anıldı

TYB Erzurum şubesinde Naim Hoca anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen "Her Ay Bir KİTAP Etrafında Buluşuyoruz" toplantılarının Ekim ayı Kitabı Erzurumlu Naim...

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen "Her Ay Bir KİTAP Etrafında Buluşuyoruz" toplantılarının Ekim ayı Kitabı Erzurumlu Naim Hoca'yı anmaya ayrıldı.

Dernek Binasında düzenlenen toplantıda konuşmacı Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hocalarından Prof.Dr.Ömer Özden oldu. Naim Hoca'nın (Gölleroğlu) hayatını kaleme aldığı "Erzurumlu Naim Hoca" kitabı etrafında konuşma yapan, Naim Hoca'nın hayatından alıntıları dinleyicilerle paylaşan Özden, Hoca'nın halk ile aydınlar arasında bir köprü gibi görev yaptığını, Alvarlı Efe'nin izinde yürüdüğünü ve hayatının sonuna kadar insanlara din adamı olarak hizmet ettiğini söyledi.

"1925 yılında Erzurum'da dünyaya gelen, imamlık ve vaazlık yapan Naim Hoca sadece bunlarla iştigal etmeyip sanatın her dalıyla yakından ilgilenmiştir. Avcılar derneğine bile üye olan Naim Hoca koyu bir Erzurumspor taraftarıydı. Naim Hoca 1993 yılında PKK'nın Erzurum'un Yavi ve Çiçekli beldelerine yaptığı katliam sonucu sokaklara taşan vatandaşları ikna ederek olası bir faciayı önledi. " diyen Özden hoşgörü ve kardeşlik hukuku vurgusu yapan Naim Hoca'nın halka mal olduğunu belirterek O'nun hakkında yaygınlaşmış birçok fıkranın aslının olmadığını, bunu kitabında anlattığını hatırlattı.

Yakından da tanıma fırsatı bulduğu Naim Hoca'nın aydın kimliği ile de toplumsal olayların yatıştırılmasında rol aldığını belirten Prof.Özden, Erzurum'un değerlerini birer birer kaybettiğini, gidenlerin yerlerinin de doldurulamadığını söyledi.

Prof.Dr.Ömer Özden 14 Ekim 1999 vefat eden Naim Hoca'yı vefatının 17.yılında anlamlı bir toplantıda anlatmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Katılımcılarda Naim Hoca ile ilgili hatıralarını paylaştılar.

Sohbet, TYB Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketinin Naim Hoca'nın torunu Ahmet Gölleroğlu tarafından Prof.Dr.Ömer Özden'e takdimi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim