• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Tütüncü’den Barış Mahallesi’ne Lise Müjdesi

Tütüncü’den Barış Mahallesi’ne Lise Müjdesi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi sakinlerine, bölgeye Anadolu Lisesi yapılacağının müjdesini verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi sakinlerine, bölgeye Anadolu Lisesi yapılacağının müjdesini verdi.

Kepez Belediyesi, Barış Mahallesi'nde hizmet veren etüt merkezinin öğrencilerine ve ailelerine kahvaltı verdi. Mahalledeki semt pazarı alanında verilen kahvaltıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Mahalle Muhtarı İsmet Keskin, etüt merkezi öğretmenleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

"ETÜT MERKEZİYLE ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Etüt merkezinin bulunduğu binanın önceleri atıl vaziyette olduğunu anımsatan Tütüncü, "Bu binada önce bilgisayarların olduğu bir bilgi evi açtık. Daha sonra bu binada belediyemizin etüt merkezini kurduk. Etüt merkezi, ortaokul öğrencilerimize yönelik hem yaz hem de okul döneminde son derece önemli hizmetler sunuyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize derslerinde faydalı olacak dersleri veriyorlar. Yaz aylarında da etüt merkezinde çocuklarımıza yönelik güzel etkinlikler de yapıyoruz. Böylece Barış Mahallesi'nin çocuklarını geleceğe çok daha güçlü bir şekilde hazırlıyoruz. Etüt merkezi ile yavrularımızı güçlü bir şekilde geleceğe taşırken, milli ve manevi duygularıyla donanmış, güçlü bir karakter sahibi kişilikler yetiştirmek arzusundayız" dedi.

Etüt merkezi açmanın, belediyelerin yasal görevi olmadığına dikkat çeken Tütüncü, "Ama biz vicdani bir sorumluluk gereği çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak düşüncesiyle bu çalışmayı yapıyoruz."

EVDEKİ HAYAT UYARISI

Öğrencinin başarısında anne ve babanın önemine dikkat çeken Başkan Hakan Tütüncü,

"Öğrenci, eve adımını attığı andan itibaren ben bu evden nasıl kaçabilirim, diye düşünüyor. Böyle bir evde yaşayan çocuk, öğrenci, başarılı olabilir mi? Mümkün değil. Kendi ailesinde önemsenen, okulum bitse de eve varsam diye düşünen çocuk başarısız olabilir mi? Mümkün değil. Evlerin içerisinde yaşanan hayat, çocuklarımızın başarılarına ya da başarısızlıklarına doğrudan etki ediyor. Eğer sevgisiz bir ortamda yetişiyorsa çocuk, kendini ispat etmek için gayri meşru yollar bulacaktır. Evden nasıl kaçabilirim, diye ev hayatı olan çocuk, kendisini zaman zaman istismar eden insanların ağına düşecek ve uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklara müptela olacak. O bakımdan bütün olumsuz tehlikeler yanı başımızda duruyorken evlerin ve okulların içerisini güzelleştirmeliyiz. Okullarda okul aile birliklerinin okul yönetimiyle el ele vermesi gibi hareket etmeliyiz. Etüt merkezi hizmetimizi, ailelerimizle gönül birliği ile büyütmeliyiz."

LİSENİN TEMELİ ATILIYOR

Başkan Hakan Tütüncü, 5 ayrı noktadaki etüt merkezinde rehberlik ve aile danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmeti de vereceklerini duyurdu. Barış Mahallesi'ne, bu yıl içerisinde Anadolu Lisesi, inşa edileceğini açıklayan Tütücü, lise binasının temel atma törenini yakın bir tarihte yapacaklarını bildirdi.

Tütüncü’den Barış Mahallesi’ne Lise Müjdesi

Tütüncü’den Barış Mahallesi’ne Lise Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim