• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tüsoder Başkanı’ndan Bartın Belediyesi’ne 1 TL’lik Tazminat Tepkisi

Tüsoder Başkanı’ndan Bartın Belediyesi’ne 1 TL’lik Tazminat Tepkisi
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız, Bartın'da 2014 yılında şehirlerarası otobüs terminalindeki servislerin kaldırılması...

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız, Bartın'da 2014 yılında şehirlerarası otobüs terminalindeki servislerin kaldırılması ile ilgili Rekabet Kurumu'na yaptığı başvurunun ardından kendisine 1 TL'lik manevi tazminat davası açan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'a tepki göstermek için adliye çıkışı bir keseye koyduğu bozuk paralardan oluşan 1 TL'yi belediye önüne bıraktı.

Bartın'da 2014 yılında şehirlerarası otobüs firmaları aldıkları ortak kararla şehir içi servislerini kaldırmıştı. Gelişmeler ve AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç'un belediyeyi suçlayan açıklamalarının ardından o dönemde TÜSODER'in Genel Başkan Yardımcısı olan Avukat Rıdvan Yıldız Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunmuştu. Yıldız, başvurusunda Bartın Belediyesi'nin halk otobüsleriyle ilgili yeni hat satışı için şehiriçi otobüs firmalarıyla anlaştığını iddia etmişti. MHP'li Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yaşanan gelişmelerin ardından Yıldız hakkında açtığı 1 TL'lik manevi tazminat davasının ilk duruşması Bartın'da yapıldı. Dava için İstanbul'dan Bartın'a gelen Av. Rıdvan Yıldız, duruşmanın ardından Bartın Belediyesi'ne giderek, davaya konu olan 1 TL'yi keseye koyarak belediye bahçesine bıraktı.

Para kesesini belediye bahçesine bıraktıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Yıldız şöyle konuştu: "Bartın'da 2014 yılında şehirlerarası otobüs firmaları aldıkları ortak kararla şehir içi servislerini kaldırmıştı. Biz de konuyu Rekabet Kurumu'na şikayette bulunmuştuk. Belediye Başkanı Cemal Akın da yaşanan gelişmelerin ardından bize 1 TL'lik manevi tazminat davası açtı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile kişisel hiçbir problemim yoktur. Biz kurum olarak mağdur vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz. Şehiriçi servislerinin kaldırılmasıyla ilgili ortak karar aldık diye açıklama yapan otobüs firmalarını Rekabet Kurumu'na şikayet ettim ve benim şikayetim sonucunda bununla ilgili bir inceleme başlatıldı. Halktan gelen söylemler ve üzerine servislerin kaldırılmasıyla ilgili Bartın Belediyesi'nin de bir parmağı olduğu iddiaları üzerine belediye başkanı ve meclis üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bizim bu girişimcilerimiz neticesinde halkın sorunu çözülerek şehiriçi servisler yeniden halka hizmet vermeye başladı. Durum böyle olunca bende dosyaları takip etmekten vazgeçtim. Sonrasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sorunlardan aklanmış gibi bana 1 TL'lik manevi tazminat davası açtı. Bu açtığı davayı kazanacağımı düşünüyorum."

Öte yandan, Bartın Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, konu hakkında mahkeme sürecinin devam ettiğini, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın il dışında olduğunu, Başkanın Bartın'a döndüğü zaman bu konu hakkında açıklama yapabileceğini ifade etti.

Tüsoder Başkanı’ndan Bartın Belediyesi’ne 1 TL’lik Tazminat Tepkisi

Tüsoder Başkanı’ndan Bartın Belediyesi’ne 1 TL’lik Tazminat Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim