• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

TÜSİAD heyetinden MHP’ye ziyaret

TÜSİAD heyetinden MHP’ye ziyaret
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç başkanlığındaki heyet, Meclis'te MHP grubunu ziyaret etti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç başkanlığındaki heyet, Meclis'te MHP grubunu ziyaret etti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın kabul ettiği heyet, mecliste gündemde yer alan tasarı ve tekliflere ilişkin TÜSİAD'ın görüşlerini iletti.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç başkanlığında bir heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubunu ziyaret etti. Ziyarette Ali Koç'un yanı sıra TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır, Yönetim Kurulu Üyesi Simone Kaslowski, Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Yavan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş, Vergi Çalışma Grubu Üyesi Kemal Uzun, Ankara Daimi Temsilcisi ve TBMM ile İlişkiler Sorumlusu Eray Akdağ, Genel Sekreter Yardımcısı Ebru Dicle, Hukuk Müşaviri Serkan Ersöz ve TBMM ile İlişkiler Uzmanı Barış Urhan yer aldı.

TÜSİAD heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden MHP'li Akçay, TÜSİAD'ın Türkiye'nin en önemli ve etkin sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TÜSİAD heyetine MHP'nin ekonomi politikalarına ilişkin de bilgi verdi. MHP'nin ekonomi politikalarının milletin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan "rahatlatıcı politikalar" ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyacak "kalkınma politikaları" olmak üzere iki ana eksenden oluştuğunu belirten Akçay, "Türkiye'nin "üreten ekonomi programı'na geçmesi gerekmektedir. Bu politikanın temelinde ileri teknoloji kullanan, yenilikçiliği, verimliliği ve istihdamı gözeten, gelirin adil bölüşümünü esas alan, rekabet gücü yüksek üretim ekonomisini tesis etmek ve sosyal dokuyu güçlendirmek amacıyla, ülkemizin kendi imkan ve şartları ile doğal ve beşeri kaynakları olmalıdır. Türkiye'nin içine düştüğü "Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkarılması için yurt içi üretimde rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine öncelik verilmeli, ekonomik büyümeyi kısıtlayan tasarruf oranının artırılması sağlanmalıdır." diye konuştu.

MİLLETİMİZİN YARARINA OLAN UYGULAMALARI DESTEKLERİZ

Ziyarette, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki son dönem vize muafiyeti gelişmeleri de gündeme geldi. MHP'nin vize muafiyeti için gereken yasal düzenlemelere ilişkin yaklaşımı sorusuna Akçay, "Biz kompleksli bir parti değiliz. İlle de muhalefet olsun diye muhalefet etmeyiz. Milletimiz yararına olan uygulamaları destekleriz. Güncel AB süreci gelişmelerinde de aksi bir telkinimiz olmamıştır. AB müktesebatı çerçevesinde vatandaşlarımızın yararına olacak haklı ve tutarlı düzenlemeleri destekleriz." şeklinde cevap verdi.Cihan

TÜSİAD heyetinden MHP’ye ziyaret

TÜSİAD heyetinden MHP’ye ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim