• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Tuşba’da ‘Üniversite Ailelerle Buluşuyor’ Konferansı

Tuşba’da ‘Üniversite Ailelerle Buluşuyor’ Konferansı
Van'ın Tuşba Belediyesi'nin "Üniversite Ailelerle Buluşuyor" konferans serisinin ikincisi Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi...

Van'ın Tuşba Belediyesi'nin "Üniversite Ailelerle Buluşuyor" konferans serisinin ikincisi Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necdet Taşkın'ın "Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek" konulu konferans ile devam etti.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği "Üniversite Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında düzenlenen konferansların ikincisi gerçekleştirildi. Koç İlk ve Ortaokulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ'den Doç. Dr. Fuat Tanhan, Tuşba İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Gülseren, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, okul aile birlikleri başkanı, okul müdürü öğretmenler ile çok sayıda aile katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, insanlara hizmetler noktasında ne gerekiyorsa yapacaklarını ve bunu da yaparken işin uzmanıyla yürüttüklerini söyledi. Buraya gelen ailelerin çok şanslı olduğunu da dile getiren Başkan Özgökçe, "İnşallah, bunların sayısını arttıracağız. Nasip olursa 24 Nisan'da "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Dursun Ali Erzincanlı hocamızı getirip birçok etkinliği beraber yürüteceğiz. Ailelerimiz burada, çocuklarımız burada. Çocuk istismarı, çocuklar ile ilgili şiddet ve onlar üzerinden oynanan bütün oyunlar hakikaten nefretle kınanması gerekir. Bunu biz canı gönülden kınıyoruz. Çocuklarımızın bu olumsuz şartlar altında ne tür şiddete maruz kaldıklarını ve bu iğrençlikleri onlara reva gören, dünyada insanlıktan nasibini almamış insanlar var. Bizler bunları medyada görüyoruz. Özellikle çocuk istismarıyla ilgili en ufak tacizin gerekirse en ağır şekilde cezalandırılması, hatta Türkiye'de idam gelecekse sırf bu konu için gelmeli diye düşünüyoruz. Çocuk istismarının toplumun en büyük yarası olduğunu özellikle hepimizin el ele vererek bu tip çalışmalarda bulunan insanlara en ağır cezaların verilmesini sağlamamız gerekir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözlere de sert tepki gösteren Başkan Özgökçe, "Özellikle bir anne, bir bakan ve bir doktor olan çok kıymetli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'na yönelik nefret dolu o sözleri de burada kınıyoruz. Çünkü toplumumuz, annelerimiz, kadınlarımız bu edep ve haya dışı sözleri asla kaldıramaz, Kılıçdaroğlu özür dilemeli ve siyasetin kullandığı üslup daha temiz ve öz değerlerimize aykırı olmaması gerekir. Onun için toplumumuzun daha huzurlu olabilmesi, memleketimizin müreffeh, toplumumuza daha mükemmel daha faydalı bireyler yetiştirebilmesi adına biz Tuşba Belediyesi olarak sosyal sorumluluk çerçevesinden üniversitedeki hocalarımızı konferanslar serisi ile sizlerle buluşturuyoruz. Buna da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmaların ardından YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necdet Taşkın'ın "Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek" konulu konferansına geçildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim