• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok
Van merkez Tuşba Belediyesi başkanlığı, Tuşba ilçe sınırları içerisinde kaçak yapılar kurarak kentin girişinde görüntü ve çevre kirliliğine yol...

Van merkez Tuşba Belediyesi başkanlığı, Tuşba ilçe sınırları içerisinde kaçak yapılar kurarak kentin girişinde görüntü ve çevre kirliliğine yol açan ve burada dilencilik yaptığı tespit edilen şahısların çadırlarına operasyon düzenledi.

İlçe sınırlar içerisinde çevreye rahatsızlık veren ve buralarda dilencilik yapan şahıslara bu bölgeyi boşaltmaları için defalarca uyarıda bulunan Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde 40-50 çadırın bulunduğu alana operasyon düzenlenerek, alanları işgal eden şahısların bulundukları yerleri terk etmeleri hususunda uyarılarda bulundu. Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin defaatle yapılan uyarılarına rağmen işgal ettikleri yeri terk etmeyen ve bu alanlarda kaçak yapılar kurarak hem çevre kirliliğine yol açan hem de dilencilik yaparak burada yaşayan vatandaşlara rahatsızlık veren kişilere yönelik başlatılan operasyonda uyarılar sonuç vermeyince ve şahıslar tarafından çadırların toplanması ret edilince zabıta ekipleriyle polis ekipleri ortaklaşa müdahalede bulunarak çadırlar toplandı.

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; "Bilindiği üzere Van 2014 yılında Büyükşehir oldu ve bunun getirdiği kurallar ve yasalar var. Bizler Tuşba Belediyesi olarak hem ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın hem de ilçemiz sınırları içerisinde bulunan insanlarımızın sağlığını, güvenini, huzurunu ve mutluluğunu korumak zorundayız. Yıllardır farklı illerden ilimize ve komşu illere gelerek kentlerin girişinde kaçak çadırlar ve prefabrik yapılar kuran ve burada hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliği oluşturarak burada bulunan vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde rahatsız eden çadırları kaldırmaya yönelik ikazlar Tuşba Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce defalarca yapıldı. Fakat bu uyarılar sonuç vermeyince İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olarak burada Çadır kuranlara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Bizler bu bağlamda çadırlarda yaşayan insanlarımızın da can ve mal güvenliğini sağlamak ve hijyenik ortamda yaşamalarını istiyoruz. Göçer ve konmak şeklinde bu çadırlardan rahatsız olan halkımızın sürekli bizlere başvuruları olmaktadır. En son belediyemize müracaatta bulunan vatandaşlarımız bu çadırları kendi şahsi arazilerine izinsiz kurdukları ve müdahale edince de kendilerine hakaret edildiğini belirtmektedirler. Toplumda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için böyle olaylara mahal vermeden gereğini yapmak zorundayız. Bu açıdan Sosyal Yardımlaşma ve belediyemizin Muhtarlıklar İşleri Müdürlüğüne yönelik yardım konusunda başvurulabileceğini bildirdi. Bizler Tuşba Belediyesi olarak görev, yetki ve sorumluluğumuzda olan bütün yerlerde hemşerilerimize rahatsızlık verecek ve güven ortamını zedeleyecek, toplumun huzurunu bozacak her türlü duruma karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Düzenlenen operasyona Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Tuşba İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik, tem ve çevik kuvvet polisleri katıldı. Operasyon sonucunda çadırlar kaldırılarak, çadırların kurulduğu alanlar temizlendi.

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Tuşba’da görüntü ve çevre kirliliğine yol açan çadırlara geçit yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim