• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

TÜROFED Başkanı Ayık: Krizi atlatmada turizmciler olarak ortak hareket etmeliyiz

TÜROFED Başkanı Ayık: Krizi atlatmada turizmciler olarak ortak hareket etmeliyiz
Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, krizleri atlamada turizm sektöründe ortak hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, krizleri atlamada turizm sektöründe ortak hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı olan Osman Ayık, Antalya'nın Manavgat ilçesinde turizm sezonu öncesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut'la bir araya gelerek en son Rusya ile meydana gelen kriz ve genel turizm değerlendirmesinde bulundu.

Krizlerin yaşandığı dönemlerde krizi aşmada ortak hareket etmenin çok önemli olduğunu belirten Ayık, Manavgat'ında Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarından biri olduğunun altını çizdi. Kaymakam Günlü'nün turizm konusundaki engin bilgisinin Manavgat için bir avantaj olduğunun altını çizen Ayık, "Rusya'daki politikalar, Suriye'deki olaylar, döndü dolaştı birleşerek bütün dünyayı içine alan başka bir ölçeğe taşındı. Bunun hem ekonomik hem siyasi boyutları var. Bu yıl farklı bir pencereden bakarak bu işin üstesinden gelmemiz gerek. Alternatifsiz değiliz. Bu oluşumların Türkiye'ye yayılması gerek. Çok fazla zaman kaybetmeden önlemler almak gerek. Erken rezervasyon satışı içi iyi bir döneme giriyoruz. Yılbaşından sonra ciddi bir şekilde bir şeyler yapmak lazım." diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun hayal edildiği şekilde olmadığını söyledi. Rusya ile yaşanan krizin Manavgat bölgesi dahil, pek çok bölgeyi etkilediğini ifade eden Sözen, "Turizm bölgesinin belediye başkanı olarak bu sıkıntılı süreçte turizmcilerin yanında olacağız." dedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da yaptığı konuşmada, MATSO olarak 2015 sezonundaki sıkıntılardan ve aldıkları işaretlerden 2016 yılında farklı bir seyir olacağını gördüklerini kaydetti. Turizm tanıtımı için ciddi oranda bir para ayırdıklarını vurgulayan Boztaş, şu bilgileri verdi: "Manavgat Side destinasyonunun tanıtımı için ne yapabiliriz dedik. 10 kadar fuara MASTOB ile katılma kararı aldık. Belçika, Rusya, Romanya, Slovakya ve Prag gibi ülkelere gidip tanıtma kararını verdik. Fuar ziyaretlerinin dışında da farklı atraksiyonların olmasının önemli olduğunu düşünüyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim