• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Türkmenler ‘Geliş’ Dedi

Türkmenler ‘Geliş’ Dedi
Türk dünyasını bir araya getiren büyük coşku ve heyecana sahne olan 3. Türkvizyon Şarkı Yarışması'na Suriye Türkmenleri adına katılan Adil Şan yaptığı...

Türk dünyasını bir araya getiren büyük coşku ve heyecana sahne olan 3. Türkvizyon Şarkı Yarışması'na Suriye Türkmenleri adına katılan Adil Şan yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz hedefimize vardık hedefimiz birincilik yada derece değildi önemli olan orada Türk dünyası zincirinin bir halkası olmaktı" dedi.

3. Türkvizyon Şarkı Yarışması İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Suriye Türkmenleri adına yarışamaya katılan Adil Şan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz hedefimize vardık hedefimiz birincilik yada derece değildi, önemli olan orada Türk dünyası zincirinin bir halkası olmaktı. Herkes Bayırbucak ve Suriye Türkmenleri'nden bahsediyor. Geceye damgayı vurduk, bence biz bu yarışmadan birinci çıktık. Eserimiz "Geliş" Suriye Türkmenleri'nin Suriye topraklarına gelişini anlatıyor. Orada hangi bölgelerde olduğumuzu ve hangi aşiretler oluğunu anlatıyor. 84 bin otakla gidip üç kıtaya nam saldığımızı ifade ediyor" dedi.

Türkvizyon'a sözleri kendine müziği Alpay Göltekin'e ait "Geliş" adlı eserle katılan Adil Şan, "Müziği ve dans şöleniyle kostümüyle bir tarihi 3 kıtasıyla Türk dünyasına anlattık ve hem salonda bulunan seyircileri hem ekranları başındaki izleyicileri bu tarihi şölene tanıklık ettiler. Hedefimiz buydu ve şükür Allah bizi mahcup etmedi bu yarışmadan sempati özel ödülünü aldık. Muhteşem bir yarışmaydı biz Suriye Türkmenleri Türkiye bizi unuttu Türk soydaşlarımız can gardaşlarımız bizi bilmiyor diye dövünüp duruyorduk ama şunu gördük ki biz Türklerin kalbinde gizliymişiz. Biz hep vefalı Türkler gelecek derdik ve geldiler. Ekmeklerini bizimle paylaştılar. Yaramıza merhem oldular Allah yüce Türk Milletini her daim yüksekler taşısın incitmesin" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim