• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’ye Örnek Proje:“unutmazsak Umut Var”

Türkiye’ye Örnek Proje:“unutmazsak Umut Var”
Ülfet Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu paydaşlığında...

Ülfet Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu paydaşlığında hayata geçirilen "Unutmazsak Umut Var" projesinin protokol imza töreni yapıldı.

Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan bayan hükümlüler ile yanlarında kalan çocuklarına ve Adana Sevgi Evleri'nde bulunan kimsesiz çocuklara aşamalı ve sistemli olarak "Evde Karakter Eğitimi" müfredatının uygulanmasına yönelik olarak hayata geçirilecek "Unutmazsak Umut Var" projesi kapsamında hedef kitleye karakter ve değerler eğitimi verileceği bildirildi.

Ülfet Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü İsmail Kılıç, Ülfet Derneği Yön. Kur. Başkanı Gazi Kılıçparlar, Yönetim Kurulu üyeleri, proje koordinatörleri ve proje eğitimcileri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Ülfet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Kılıçparlar, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ile birlikte kadınların kaldığı cezaevlerindeki anneler ve çocukları ile sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik değerler eğitimi projesinin startını verdik. Proje kapsamında cezaevlerindeki annelere yönelik seminerler, çocuklara yönelik ise karakter ve değerler eğitimi verilecek. Projenin ikinci aşamasında ise sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

Arzın imarının yanında neslin ıslahının da mühim olduğuna dikkat çeken Kılıçparlar, "Cezaevleri insanın bulunduğu ve kalplerin attığı bir mekan ise buralarda da faaliyet sürdürmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü İsmail Kılıç da projenin cezaevindeki hükümlü anneler ve çocukları açısından önemine vurgu yaparak, "Unutmazsak Umut Var projesini, değerler eğitiminin yanı sıra rehabilitasyon programı olarak da değerlendirilebilir, bilimsel olarak bireyin kişilik gelişiminin yüzde 70'i ilk 6 yaşta tamamlanmış oluyor. Dolayısıyla bu projenin öznesi durumunda olan çocuklarımız açısından faydalı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ülfet Derneği YK Başkanı Gazi Kılıçparlar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü İsmail Kılıç, projenin protokolünü imzalayarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Türkiye’ye Örnek Proje:“unutmazsak Umut Var”

Türkiye’ye Örnek Proje:“unutmazsak Umut Var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim