• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor
Ödemiş Süs Üreticileri Birliği (SÜS-BİR) öncülüğünde her yıl ilçede düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, bu yıl 13'üncü kez kapılarını...

Ödemiş Süs Üreticileri Birliği (SÜS-BİR) öncülüğünde her yıl ilçede düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açacak. Ödemiş SÜS-BİR Başkanı Muammer Ardıcak, Türkiye'nin süs bitkileri ihtiyacının yüzde 60'ının Ödemiş'ten karşılandığı ifade ederek, "Resmi ve resmi olmayan toplamda bin 500 aile işletmesi bulunmaktadır. Yaklaşık 30 bin kişi süs bitkilerinden elde edilen kazanç ile geçimini sağlamaktadır" dedi.

Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, bu yıl Ödemiş'te 13'üncü kez gerçekleştirilecek. Ödemiş Belediyesi fuar alanında ziyaretçilerin gezebileceği sergiye Türkiye'nin çeşitli kentlerinden toplamda 150 firma katılacak. Özelikle üreticiler sergiyi merakla beklerken, sergi için yüksek firma ve ziyaretçi katılımı bekleniyor.

Süs bitkisinde lokomotif Ödemiş

Ödemiş SÜS-BİR Başkanı Muammer Ardıcak, tüketici ve üreticiyi buluşturmak hedefiyle düzenlenen serginin bölgeye katma değer kazandırdığını dile getirdi. Ardıcak, "Birliğimizin ve kooperatifimizin buradaki amacı üreticimizin, üreten insanların doğrudan tüketici ile buluşması ürününü tanıtabilmesi ve ticari ilişkilerini daha iyi bir konuma taşıyabilmesidir. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimiz Ödemiş'in marka sergisidir. Türkiye genelinde sesini duyuran, Türkiye genelinden misafirlerini ağırlayan bir sergidir. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimizde sektörde yerini almış 150 üretici firmamız yer alıyor. Ödemiş SÜS-BİR olarak üreticimizin sesini duyurmak adına gerekli çalışmaları yaptık. Çalışanımızın emeğinin karşılığını alması, ürünün hak ettiği değeri bulması ve kentimizin ekonomik gelişiminin sağlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her geçen yıl katılımın artması bizleri onurlandırıyor" dedi.

Türkiye'nin süs bitkisi Ödemiş'ten

Türkiye'nin süs bitkileri ihtiyacının yüzde 60'ının Ödemiş'ten karşılandığına dikkatleri çeken Ardıcak, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, süs bitkileri açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bitki zenginliği, uygun iklim koşulları, pazar açısından ülkelere yakınlığı ve kaliteli üretime ve iş gücü sebebiyle süs bitkileri üretiminde önemli avantajlara sahiptir. Bu avantajları değerlendirerek diğer ülkelerin pazarlarına ürün temin edebilme ve süs bitkileri pazarında önemli bir yer edinebilme şansı yüksektir. Türkiye'nin ihtiyacı olan süs bitkilerinin yüzde 60'ı İzmir'in Ödemiş ilçesi ve Menderes Havzasında bulunan alandan karşılanmaktadır. Yaklaşık 50 bin dekarlık alanda Ödemiş ve çevresinde süs bitkileri üretimi, dış mekan, çalı grubu üretimi, yapraklı ve ibreli ağaçlar, yer örtücü, mevsimlik meyve fidanı üretimi yapılmaktadır. Resmi ve resmi olmayan toplamda bin 500 aile işletmesi bulunmaktadır. Yaklaşık 30 bin kişi süs bitkilerinden elde edilen kazanç ile geçimini sağlamaktadır."

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor

Türkiye’nin süs bitkisi ihtiyacının yüzde 60’ı Ödemiş’ten karşılanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim