• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası için heyecan dorukta

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası için heyecan dorukta
Türkiye'de ilk kez, ağırlıklı olarak kurumlardaki kadın yelkencilerin yarışacağı "Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası" 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde...

Türkiye'de ilk kez, ağırlıklı olarak kurumlardaki kadın yelkencilerin yarışacağı "Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası" 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek. Sporcuların heyecanla bekledikleri kupa için geri sayım başladı.

Kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırmak ve geliştirmek, yeni sporcular yetiştirmek, kamuoyunda yelkene olan ilgiyi artırmak amacıyla hayata geçirilen ve önümüzdeki yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan kupanın tarihi yaklaştıkça sporcuların heyecanı artıyor. Yoğun bir şekilde yarışa hazırlanan kadın yelkenciler, böyle önemli bir yarışa katılacakları için çok heyecanlı olduklarını ifade ediyorlar.

29 Temmuz Cuma günü öğleden sonra başlayacak ve 3 gün sürecek kupada toplam 6 yarış yapılacak. Deniz Kızı Ulusal Yelken Kupası, 31 Temmuz Pazar günü öğleden sonra Kalamış Peysage'da düzenlenecek Ödül Töreni ile sona erecek.

KUPA GELİRİ İLE AÇEV'E DESTEK OLUNACAK

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da olması hedefleniyor. Bu fikirden hareketle, her yıl kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumu desteklenecek.

Kupanın ilk seneki geliri ile kadın ve aile konusunda yaptığı çalışmalar ile Türkiye'nin önde gelen vakıflarından biri olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı'na (AÇEV) katkı sağlanacak.

KURUMLARDAN YOĞUN İLGİ

Duyurulduğundan bu yana kurumlardan yoğun ilgi gören Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'na katılan takımların yarışma hazırlıkları ve antrenmanları sürüyor. Şu ana kadar katılımı kesinleşen kurumlar arasında Arçelik, Eker, Fiba Faktoring, Ford, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Telekom ve AÇEV gibi önemli kurumlar yer alıyor.

Cihan

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası için heyecan dorukta

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası için heyecan dorukta

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim