• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Türkiye’nin iki büyük odası ATO ile İTO ortak çalışmalara imza atacak

Türkiye’nin iki büyük odası ATO ile İTO ortak çalışmalara imza atacak
Türkiye'nin iki büyük odası olan Ankara Ticaret Odası (ATO) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortak çalışmalara imza atacak.

Türkiye'nin iki büyük odası olan Ankara Ticaret Odası (ATO) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortak çalışmalara imza atacak. ATO ile İTO ortaklaşa "Ticaret Beklenti Anketi" yapacak.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ATO ve İTO'nun çalışmalarında iş birliği yapması konusu ele alındı. İstanbul Ticaret Odasının çalışmaları hakkında bilgi veren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Ticaret Odası ile ortaklaşa çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Ticaret hayatındaki mevcut durum ve beklentileri tespit etmek amacıyla meslek komiteleri üyelerine yönelik anket yaparak Başbakanlık, Merkez Bankası ve ilgili tüm kurumlara gönderdiklerini anlatan Çağlar, "Ticaret Beklenti Anketi" çalışmasını Ankara Ticaret Odası ile birlikte yapabileceklerini, daha geniş bir kesimin görüşlerinin anketlere yansıyacağını söyledi. İTO olarak yurt dışında her yıl 30 fuar düzenlediklerini ve her fuara 50 ila 200 arasında firma götürdüklerini belirten Çağlar, "Dünyanın her yerinde fuarlar düzenliyoruz. 100 bin lira ile 500 bin lira arasında sübvansiyon sağlıyoruz. Ankara Ticaret Odası üyeleri de isterlerse bizim fuarlarımıza katılabilirler" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da üyeleri ilgilendiren konularda İTO ile ortak hareket edebileceklerini söyledi. Baran, ATO'nun devam eden projeleri ve fiziki alt yapıyı iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. İTO Başkanı Çağlar'ın dünyadaki önemli fuarların yapıldıkları şehrin adıyla anıldıklarını söylemesi üzerine Baran, Akyurt Fuar Alanı'nın bir an önce yapılmasını istediklerini belirterek, "Yakın gelecekte Ankara Fuarı olarak anılmak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sırasında ATO Başkan Yardımcıları Mehmet Aypek ve Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ülkü Karakuş, Faruk Köylüoğlu, Hakan Tarhan, İhsan Şahin, Musa Beşparmak ve Ziya Kemal Gazioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zafer Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri Mehmet Akbacakoğlu ve Ferhat Kılıç da hazır bulundu.

Türkiye’nin iki büyük odası ATO ile İTO ortak çalışmalara imza atacak

Türkiye’nin iki büyük odası ATO ile İTO ortak çalışmalara imza atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim