• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

'Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesini İnönü engelledi'

'Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesini İnönü engelledi'
Yazar Akif Demirer, 2. Dünya Savaşı'na, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün sürdürdüğü başarılı diplomatik çalışmalarla Türkiye'nin girmediğini,...

Yazar Akif Demirer, 2. Dünya Savaşı'na, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün sürdürdüğü başarılı diplomatik çalışmalarla Türkiye'nin girmediğini, başka güçler tarafından ülke topraklarının savaş alanı olarak kullanılmasına da fırsat verilmediğini söyledi.

İnönü Üniversitesi ve İnönü Vakfı tarafından "İkinci Dünya Savaşı ve Sonrasında Türkiye" başlıklı konferans düzenlendi. Araştırmacı-yazar Mehmet Akif Demirer'in sunduğu konferans, Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında Türkiye'nin karşı karşıya geldiği sorunlar ve o sorunlara karşın muhatap ülkelerle gerçekleştirilen diplomatik girişimlerin anlatıldığı konferansta konuşan Demirer, dönemin şartlarının Türkiye'yi çok yorduğunu belirtti. Müttefik olan birçok ülkenin Türkiye'yi yalnız bıraktığını aktaran Demirer, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün başarılı diplomasi ile Türkiye'nin savaşa girmesinin engellendiğini vurguladı. Demirer, başka güçler tarafından ülke topraklarının savaş alanı olarak kullanılmasına da fırsat verilmediğinin altını çizdi.

Yazar Akif Demirer, Türkiye'nin savaşa girmeyerek tüm Avrupa ülkelerini de korumuş olduğunu ifade etti. Bu konulardaki haklılığımızın savunulması noktasında ülkemizin yetersiz kaldığını ve böyle olmaktan mutlaka kurtulmak gerektiğini ifade eden Demirer, İkinci Dünya Savaşı sürecinde yaşanan soğuk savaşın da ülkemiz üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Konferansın sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Araştırmacı-Yazar Mehmet Akif Demirer'e, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından plâket verildi. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim