• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye'den 27 futbolcu Dünya Kupası'nda

Türkiye'den 27 futbolcu Dünya Kupası'nda
2014 Dünya Kupası için ülkeler aday kadrolarını açıkladı. Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de oynayan 27 futbolcu Brezilya'da gerçekleştirilecek şampiyonada görev alacak.

DIRK KUYT,WESLEY SNEİJDER HOLLANDA KADROSUNDA 

Fenerbahçe takımının yıldız isimlerinden Dirk Kuyt ve Galatasaray'ın yıldızı Sneijder ülkeleri Hollanda'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alacak.Dün açıklanan Hollanda Mill Takımı kadrosunda Sneijder'in kadroda yer alması FIFA'nın resmi sitesinde de manşet oldu. Hollanda Milli Takımının teknik patronu Van Gaal'ın Sneijder'i kadroya alması sonucu FIFA "Van Gaal ,Sneijder'i alıp Van der Wiel'den vazgeçti" yazıldı.

ALMEIDA, RAUL MEIRELES VE BRUNO ALVES PORTEKİZ KADROSUNDA

2014 Dünya Kupasının favori takımlarından olan Cristiano Ronaldo'lu Portekiz Milli Takımı da 30 kişilik Dünya Kupası kadrosunu açıkladı.30 kişilik kadroda Fenerbahçe'nin 2 Portekizli yıldızı Raul Meireles ve Bruno Alves ve Beşiktaş'ın forveti Hugo Almeid 'da yer aldı. Galatasaray'ın genç yıldızı Bruma sakatlığından dolayı yer almadığı kadroda Beşiktaşlı Manuel Fernandes de yer alamayan isimlerden. 

DROGBA KADRODA EBOUE'YE İSE ŞOK

Afrika Kıtası'nın önemli takımlarından olan ve Brezilya'da sürpriz sonuçlar alması beklenen ülke Fildişi Sahilleri de 2014 Dünya Kupası kadrosunu açıkladı. Türkiye 'de Süper Lig'de forma giyen 3 isimde kadroda yer aldı. Galatasaray'ın yıldızı Didier Drogba Dünya Kupası kadrosunda yer alırken son dönemde Galatasaray takımında da istenilen performansı veremediği için kadroda yer alamayan Eboue ise Fildişi Sahilleri takımının kadrosunda yer bulamadı. Trabzonspor'un yakın zamanda sözleşmesini fesih ettiği Zokara ise kadroda yer aldı. Trabzonsporlu Sol Bamba ülkesi Fildişi Sahilleri adına Dünya Kupası Kadrosunda yer alacak isimler arasında yer aldı.

GALATASARAYLI ESKİ KALECİ FARYD MONDRAGON 43 YAŞINDA DÜNYA KUPASINDA

Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer alan Kolombiya'nın aday kadrosu belli oldu. 30 kişilik aday kadroda, ocak ayında dizinden ciddi şekilde sakatlanan ve finallere yetişmeme ihtimali öngörülen takımın golcü oyuncusu Radamel Falcao da yer aldı. Bir dönem Galatasaray forması giyen ve gelecek ay 43 yaşına girecek deneyimli kaleci Faryd Mondragon da kadroda yer alan bir diğer oyuncu oldu.

ARJANTİN KADROSUNDA YER BULAMAYAN TEVEZ'DEN ŞOK AÇIKLAMA

Lionel Messi'nin Ülkesi olan Arjantin Milli Takımı 2014 Dünya Kupası kadrosu açıklandı. İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Carlos Tevez'in kadroda yer almaması sonucu açıklama yapan Tevez " Dünya Kupası kadrosunda yer almayacağımı biliyordum. Bu durum beni şaşırtmadı. Ben Kupayı izlemeyi düşünmüyorum. O tarihte karım ve çocuklarım ile Disneyland'da tatil yapmayı planlıyorum' dedi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer Anadolu takımları ile PTT 1. Lig'de oynayan ve Türkiye'den Brezilya'ya gidecek oyuncular şöyle

EN FAZLA FUTBOLCU KAMERUN MİLLİ TAKIMINDA

KAMERUN:

Charles Itandje (Konyaspor), Sammy Ndjock (Fethiyespor), Enoh Eyong (Antalyaspor), Pierre Webo (Fenerbahçe), Aurelien Chedjou, Dany Nounkeu (Galatasaray)

BOSNA HERSEK:

Ognjen Vranjes (Elazığspor), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Izet Hajrovic (Galatasaray), Senijad Ibricic (Erciyesspor), Edin Visca (Istanbul BB)

NİJERYA:

Godfrey Oboabona (Rizespor), Joseph Yobo (Norwich City), Emmanuel Emenike (Fenerbahçe)

FİLDİŞİ SAHİLİ:

Didier Drogba (Galatasaray), Sol Bamba (Trabzonspor), Osman Vieira (Rizespor)

PORTEKİZ:

Raul Meireles ve Bruno Alves (Fenerbahçe), Hugo Almeida (Beşiktaş)

HOLLANDA

Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Sneijder (Galatasaray)

ÇEK CUMHURİYETİ:

Kadlec (Fenerbahçe), Ondrej Vanek (Kayseri)

URUGUAY:

Fernando Muslera (Galatasaray)

ABD:

Jermaine Jones (Beşiktaş)

GANA:

Jerry Akaminko (Eskişehirspor)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim