• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye'deki Azeriler, Sarkisyan’ın Lahey'de yargılanmasını istedi

Türkiye'deki Azeriler, Sarkisyan’ın Lahey'de yargılanmasını istedi
Türkiye'de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki saldırılarını kınadı ve yaşananların sorumlusu olarak gördükleri...

Türkiye'de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki saldırılarını kınadı ve yaşananların sorumlusu olarak gördükleri Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın Lahey Adalet Divanı'nda yargılanması talebinde bulundu.

Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu'na (TADEF) bağlı Ankara Azerbaycan Evi Derneği yönetimi, Ermenistan'ın, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycanlı askerlere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Derneğin Kurtuluş semtindeki merkezinde basın toplantısı düzenleyen Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Erdoğan Çeçen, "Azerbaycan'ın bütün hüsnüniyet dolu, yapıcı ve barışçı çabalarına rağmen, haksızlığını hak sayacak kadar gözü dönmüş, tarihi belgelere dahi gerek kalmaksızın herkesin gözü önünde cereyan eden ve gözü kapalı şahitlik edilebilecek vahşetlerin sergileyicisi Ermanistan, kendi gücünü çok aşan, bu vahşetleri yapabilecek kadar cesaret bulma akılsızlığına kapılma enerjisi veren dış güçlere kanma seviyesizliğiyle, kendi olamadığını bir defa daha, son cürmüyle, tekraren göstermiştir." dedi.

Çeçen, Azerbaycan'ın, daha geçtiğimiz altı ay içerisinde empati ile barışın sağlanması yönündeki dünyaya örnek olacak ve aymazları bile uyandıracak yüce davranışının maalesef, Ermenistan ve yandaşlarına, insanlık adına biraz da olsa bir değer katmamış göründüğüne vurgu yaptı ve "Salt güce inananlar, bilmelidirler ki güçten daha büyük güç, her zaman olagelmiştir. Halk tabiriyle, deveden büyük fil olduğu unutulmamalıdır. En büyük gücün, hak ölçeğinde hareket etmek olduğu, tarihte ve günümüzde sonsuz kereler kanıtlanmış bir olgudur. İspat arayanların; Çanakkale'nin niye geçilemediğini hatırlamalarında, kendileri için çokça faydalar vardır." ifadelerini kullandı.

Haksız olarak işgal edilmiş Karabağ ve Hocali katliamlarının ve nicelerinin, yaşam içerisine deruhte edilmiş olduğunun en önce Ermenistan tarafından bilindiğine dikkat çeken Başkan Çeçen, şöyle dedi: "Hocalı'da katliam yaparak savaş suçu işleyen sözüm ona komutanın, şimdi devlet yönetmekte olduğu çok düşündürücüdür. Bundan daha düşündürücü olanı, uluslararası hukukun, bu gerçeği görmezden gelmesidir. Bu itibarla, suçu sabit bu katliamcı devlet başkanının Lahey Adalet Divanı'nda yargılanması için, gereken resmi girişimlerin yapılmasını öncelikle, gerek Türkiye ve gerek Azerbaycan'dan, gerekse hukuklarıyla ve sadece gelişmişlikleriyle övünen ve var olan diğer bütün devletlerden talep ediyoruz. Büyük Atatürk'ün, "savaş bir cinayettir" sözü, bu talebimizin, sağlanması gereğinin en büyük kanıtıdır. Sadece barış içinde yaşamak arzusunda olan insanlığın ve en başta Azerbaycan'ın bu masum isteklerini umarız, üstelik devlet eliyle Ermenistan, bir daha katletmez."

Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Erdoğan Çeçen, insanlığın ortak dili musikiden aktarımla, "Karabağ'da söylenen Karabağ Şikestesi" ritminin, Ermenistan yöneticilerine, çok şey hatırlatacağını sözlerine ekledi.Cihan

Türkiye'deki Azeriler, Sarkisyan’ın Lahey'de yargılanmasını istedi

Türkiye'deki Azeriler, Sarkisyan’ın Lahey'de yargılanmasını istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim