• BIST 10218.58
  • Altın 2454.351
  • Dolar 32.2192
  • Euro 34.7005
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye'de medya üzerindeki tehdit ve baskıya son verin

Türkiye'de medya üzerindeki tehdit ve baskıya son verin
Türkiye’de basına yönelik artan baskılar, Dünya Gazeteler ve Haber Yayımcıları Birliği’nin (WAN-IFRA) Washington’daki zirvesine damgasını vurdu.


120 ülkeden 36 bini aşkın medya kuruluşunu çatısı altında toplayan birliğin düzenlediği  kongreye  konuşmacı  olarak  davet  edilen Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, video-konferans aracılığıyla katılmak zorunda kaldı. Dumanlı, iktidarın basın özgürlüğüne müdahalelerini, kendisi ve meslektaşlarına uyguladığı baskıları anlattı. Daha sonra konuşan Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi Doğu Avrupa Temsilcisi Cathrin Kahlweit, “Bunları duyunca şok geçirdim, Dumanlı’nın konuşmasının ardından Doğu Avrupa medyasının sorunlarını anlatmaya utanıyorum.” dedi. Dev  buluşmada  basına  yönelik  baskıları  kınayan bir bildiri imzaya açıldı. Bazı ülkelerin ‘kınama’  çağrısı  üzerine  kaleme  alınan  bildiri,  büyük destek gördü. Onlarca gazeteci, “Türkiye’de Gazetecileri  Serbest  Bırakın!  Hemen!”  başlıklı bildiriye imza attı. Kampanyaya Endonezya’dan Kanada’ya,  Nijerya’dan  Arnavutluk’a  dünyanın dört bir tarafından destek yağdı.

WAN-IFRA'DA ÖZGÜR BASIN İÇİN DEV İMZA KAMPANYASI

Türkiye'de son dönemde daha da artan basın özgürlüğü ihlalleri sebebiyle dev bir imza kampanyası başlatıldı. Dünyanın önemli gazetelerinin editör, yönetici ve sahiplerinin katıldığı Dünya Gazeteler ve Haber Yayımcıları Birliği (WAN-IFRA) toplantısında imzaya açılan metinde Türkiye'de basının geldiği son nokta anlatıldı. Tüm demokratik ülke ve kuruluşlardan AK Parti hükümetine gazetecileri yapılan baskılara son vermesi için çağrı yapılması isteniyor.

“SESİNİZİ YÜKSELTİN! Hemen!” başlığı taşıyan dilekçede, "Demokratik ülke ve kuruluşları; Türk hükümetinin eylemlerini şiddetle kınamaya, gazeteciler hakkındaki davaların derhal düşürülmesi ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrı yapmaya davet ediyoruz. Sesinizi yükseltin!” çağrısı yapılıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim