• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’de İlk Defa Düzenleniyor

Türkiye’de İlk Defa Düzenleniyor
7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Din ve Trafik" konulu sempozyuma, çeşitli konularda...

7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Din ve Trafik" konulu sempozyuma, çeşitli konularda sunum yapmak üzere 75 bilim adamının katılması bekleniyor.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Ticaret ve Sanayi Odası'nın da destek verdiği "Din ve Trafik" konulu bir sempozyum düzenlenecek. 7 Nisan Perşembe günü saat 09.30'da İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılışı yapılacak olan sempozyum ile ilgili olarak yapılan açıklamada, araç yoğunluğunun her geçen gün artış gösterdiği, ulaşım ile ilgili ciddi manada birtakım iyileştirmeler yapılmasına rağmen, trafik kazalarının da aynı oranda artmaya devam ettiği ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında her 10 yılda bir neredeyse 20-30 bin civarında bir ilçe nüfusunun yok olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yaşanan tüm bu olumsuzluklara kurum ve kuruluşlar ile bilim insanlarının uzak duramayacağı, bu konuda herkese görevler düştüğü belirtildi. Açıklamanın devamında, " Trafik kazalarını asgari düzeye indirmek için fert ve toplumun eğitilmesi, dini, ahlaki, hukuki sorumlulukların hatırlatılması ve bilhassa trafikte girilen kul hakkı hususunda bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, trafik olgusunun ve oluşan sorunların sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirmesine de ihtiyaç vardır. Yapılan araştırmalarda trafik kazalarının sebeplerinin yüzde 90 gibi ciddi bir oranda sürücü veya yaya olarak insandan kaynaklandığının ortaya çıkmış olması, dini ve ahlaki değerler dahil olmak üzere, insan davranışlarını etkileyen faktörlere bütüncül olarak bakmayı gerektirmektedir. İşte bu nedenle İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi. 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Din ve Trafik" konulu sempozyuma, çeşitli konularda sunum yapmak üzere 75 bilim adamının katılması bekleniyor. Sempozyuma ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitimi ve Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Avan da katılacak. İki gün devam edecek olan sempozyum boyunca, Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının sebepleri, alınması gereken önlemler ve trafik eğitimi gibi konular "Din, ahlak ve trafik kuralları ekseninde" enine boyuna tartışılacak. Sempozyuma tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim