• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye’de Bir İlk!

Türkiye’de Bir İlk!
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle ve Edirne Valiliği'nin finansman desteğiyle "Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi" başlatıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle ve Edirne Valiliği'nin finansman desteğiyle "Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi" başlatıldı. Türkiye'de başka örneği olmayan proje kapsamında oluşturulan 52 noktada toplanan tarihi geçmiş ilaçlar imha edilecek.

Edirne TOKİ Aile Sağlık Merkezi'nde gerçekleştirilen "Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi" hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, söz konusu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. "Yanlış ilaçla sağlığınızdan uzaklaşmayın, doğru ilaçları doğru zamanda kullanın sağlığınıza kavuşun" diyerek, ilaç kullanımının önemine dikkat çeken Kişioğlu, yanlış ilaç kullanımının ölümle sonuçlanabileceğini belirtti.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, tam anlamıyla bir başka örneği olmayan projenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığı ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkanlığı ülkemizin genelinde olduğu gibi Edirne'de de akılcı ilaç kullanımı ile ilgili halkımızın bilinç düzeyinin arttırmak için çeşitli eğitimler, seminerler ve sunumlar yapmaktadır. Bu eğitimler kapsamında vatandaşlarımızın ilaçlarını doğru ve zamanında kullanması hedeflenmektedir. Ancak bütün bu eğitimlere rağmen bir çocuğumuzun evinde, iş yerinde hatta çantasında zaman içerisinde tarihi geçen ilaçlar bulunmaktadır. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu proje kapsamında 52 farklı noktaya koyduğumuz bu ilaç toplama kutularımızla birlikte tarihi geçmiş ilaçları toplayarak, belediyemizin de desteğiyle lisanslı tesislerde imha edilmesini hedefliyoruz. Asli amacımız, bu sayede ülkemize, çevremize zarar vermemek ve bir miktar da olsa doğaya bizlerin de desteğinin olmasını sağlamak" dedi.

"YANLIŞ İLAÇ KULLANIMI ÖLÜM GETİRİR"

Akıllı İlaç Kullanımı İl Temsilcisi Eczacı ve Proje Tasarımcısı Gamze Gör de yanlış ilaç kullanımının zararlarına değinerek, "Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertarafı projemiz ile akıllı ilaç kullanımına da destek olacağız. Hekimlerin reçete ettiği ilaçları verilen sürede kullandıktan sonra arta kalan ilaçlar varsa bunları evlerde saklamamaları gerekiyor, komşularına tavsiye etmemeleri gerekiyor. Ve bu kumbaralara atarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde imhası sağlanmış olacak. İlk aşamada ilaç toplama kutuları aracılığıyla toplanması sağlanacaktır. İkinci aşamada toplanan bu ilaçların Edirne Belediyesi ile naklinin sağlanması ve son aşama olarak da Edirne Valiliğimizce lisanslı tesislerde toplanan bu ilaçların bertaraf edilerek, çevreye, doğaya ve canlılara zarar vermeyecek hale getirilmesi, bu sayede halkımızın sağlığı ile şehrimizin doğasının korunması hedeflenmektedir. Ayrıca ülkemizde tam anlamıyla örneği olmayan bu çevre dostu projemizin Edirne'mizden tüm Türkiye'ye de örnek olması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Bir İlk!

Türkiye’de Bir İlk!

Türkiye’de Bir İlk!

Türkiye’de Bir İlk!

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim