• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek resepsiyona katılacak. 

- Erdoğan, Türk Musevi Cemaati Lideri İshak İbrahimzadeh ve Amerikalı Yahudi kuruluşlarından "Conference of Presidents" heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek. 

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti kabul edecek. 

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısı ile MKYK toplantısına katılacak.

- ABD Yahudi dernekleri başkanları ve Yahudi toplumu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından Hollanda'ya hareket edecek.

4- CHP, HDP ve MHP TBMM grup toplantıları yapılacak.

5- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek. 

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri ele alınacak. 

- Adalet Komisyonu'nda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşülecek. 

6- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum izleniyor. 

7- Rus uçaklarının hava saldırısı nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu takip ediliyor. 

8- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde açılan "Katar adına casusluk" davasının duruşması izleniyor. 

9- Avrupa Birliği'nin kurucu altı ülkesinin dışişleri bakanları, düzenlenecek zirvede bir araya gelecek. 

10- Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma hakkında açılan yolsuzluk davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülecek.

11- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi, Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri'ndeki karşılaşma seyircisiz oynanacak. 

12- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turunun ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Polonya'nın Chemik Police takımıyla karşılaşacak. 

13- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası çeyrek final turunun ilk maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Belçika'nın Asterix Kieldrecht takımıyla karşı karşıya gelecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim