• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiser Christos Stylianides'i kabul edecek.

2- Türkiye- AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn'ın katılımıyla Ankara Palas'ta yapılacak Türkiye- AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı'na iştirak edecek. 

- Çavuşoğlu ve Bozkır, daha sonra AB'li katılımcılarla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Bozkır, basın toplantısının ardından, Ankara Palas'taki "Siyasi Diyalog Toplantısı" çalışma yemeğine katılacak.

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmelere katılacak.

4- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin Sektörel Güven Endeksi istatistiklerini paylaşacak.

6- İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlenecek, AB Adalet ve İçişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak. 

7- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın son maçında Medipol Başakşehir ile Kasımpaşa, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim