• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Alevi kanaat önderleri ile kahvaltıda bir araya gelecek. Daha sonra İstanbul'a hareket edecek Davutoğlu, Avrasya Tüneli, Avrupa Şantiyesi, Çatladıkapı'da düzenlenecek Kıtaların Buluşması Programı'na katılacak.

- Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül’ün nikah töreninde de bulunacak.

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsünce Ülker Sports Arena'da düzenlenecek, "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğine katılacak.

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Gebze İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek. 

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlilerin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Bakanlıkta gerçekleştirilecek son toplantısına katılacak.

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

7- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

8- Dünya Atletizm Şampiyonası Çin'de başlayacak 

- Şampiyonanın ilk gününde Türk sporculardan Bekir Karayel maratonda, Ali Kaya ise 10 bin metrede madalya mücadelesi verecek. 

- Erkekler çekiç atmada Eşref Apak, 100 metrede Jak Ali Harvey, 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, 3000 metre engellide ise Halil Akkaş elemelerde yarışacak.

9- A Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya'da düzenlenen Süper Kupa turnuvasındaki ikinci maçında Letonya ile karşılaşacak.

10- A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta ilk maçında Atatürk Voleybol Salonu'nda Polonya ile karşı karşıya gelecek. 

11- Spor Toto Süper Lig'de 2. haftaya Kayserispor-Torku Konyaspor, Akhisar Belediyespor-Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim