• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'da

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Cakarta'taki resmi temasları kapsamında, İstiklal Camisi'ni ve Kalibata Milli Kahramanlar Mezarlığı'nı ziyaret edecek.

- Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak Erdoğan, mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Erdoğan, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Setya Novanto'yu ziyaret edecek,  Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. 

2 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilecek "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına katılacak.

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, veda ziyaretlerinde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile TBMM'deki makamında bir araya gelecek.  

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM grup toplantı salonunda, bazı illerden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin başkanları ile görüşecek.

- Demirtaş, İstanbul'da bir grup gazeteci ve yazarla bir araya gelecek.

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin genel merkezinde, Merkezi Kadın Koordinasyonu'nun düzenleyeceği ve milletvekilleri ile çeşitli kadın kurumları temsilcilerinin de yer alacağı basın toplantısına katılacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun faaliyetleri ve gelişmeler takip ediliyor. 

9- Tunus'ta olağanüstü hale ilişkin yapılan değerlendirmeler izleniyor.

10- Kudüs'te cuma namazı sonrasında İsrail aleyhine yapılacak protestolar takip edilecek

11- TÜİK, ikinci çeyrek turizm istatistikleri ile haziran ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

12- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi Malatya'da, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım Ankara'da, Piyade Er Ömer Kaan Kandemir Denizli'de son yolculuğuna uğurlanacak.

13- Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seferinin 125. yıl dönümü anısına bu ülkeye giden TCG Gediz Fırkateyni için Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde karşılama töreni düzenlenecek.

14- A Milli Kadınlar Voleybol Takımı 2015 CEV Avrupa Ligi A Grubu ilk hafta maçında ev sahibi Yunanistan ile mücadele edecek.

15- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta müsabakasında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim