• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı ilçe belediye başkanları, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kahvaltıda partililerle bir araya gelecek, meslek edindirme kursunun açılışına ve Kutlu Doğum Haftası programına katılacak.

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve Danimarka Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Kim Joergensen’i makamında ayrı ayrı kabul edecek.

4- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

6- Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde Husi Ensarullah hareketine karşı yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

7- Sudan'da, devlet başkanı, 450 üyeli Milli Meclis ile Sudan Federal Yasama Meclisi üyelerinin belirleneceği seçimlere devam edilecek. 

8- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ile Mart ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

9- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki "Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor" programına katılacak. 

10- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Atletico Madrid-Real Madrid ile Juventus-Monaco maçları yapılacak. 

11- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında, Fenerbahçe Ülker ile İsrail'in Maccabi Electra takımı Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek. Rus ekibi CSKA Moskova ise Yunan takımı Panathinaikos'u ağırlayacak.

12- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında, Gençlerbirliği ile Bursaspor, 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim