• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan hareket edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul il kongresine ve Uluslararası Finans Enstitüsünce The Four Seasons Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilecek "Türkiye'nin Dönem Başkanlığında G-20 Gündemi" programına katılacak.

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "Nefesimiz Ensenizde Olacaktır" temalı mitinge katılacak.

4- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

6- Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bir bildiri yayımlanmasının ardından yaşananlarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

7- Mısır'da yönetim karşıtı gösteriler ile darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar devam ediyor. 

- Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "Hapishaneler Baskını" davasının görülmesine devam edilecek. 

- İskenderiye'de darbe karşıtı lise öğrencilerinin askeri mahkemede yargılanmasına başlanacak. 

8- Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri ve Eğitim-Sen tarafından Kadıköy'de "Alevi Birlik Mitingi" düzenlenecek. 

9- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftaya Çaykur Rizespor-Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa, Balıkesirspor-Torku Konyaspor, Bursaspor-Gençlerbirliği maçlarıyla devam edilecek.

10- Türkiye Basketbol Ligi'nin 18. haftasında 5 karşılaşma yapılacak. (Fotoğraflı)

11- Futbolda Ekvator Ginesi'nde düzenlenen 2015 Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili ile Gana arasında yapılacak final maçıyla sona erecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim