• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya İl Kongresine katılacak.

(Konya)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından TPAO Kültür Merkezinde düzenlenen 10. İmam Hatipliler Kurultayı'na katılacak.

(Adıyaman)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan'da, Ata-Beyit Şehitliği ve Müzesi ile Cengiz Aytmatov'un kabrini ziyaret edecek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan Bişkek Camisi'nin inşaatında incelemelerde bulunacak.

(Bişkek)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti İstanbul milletvekilleri ile sohbet toplantısına katılacak. 

(İstanbul) 

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli ve Elazığ kongrelerine, Eş Başkan Figen Yüksekdağ da Muğla kongresine katılacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "Hapishaneler Baskını" davasının görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

9- Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi el-Bahra, Mısır'da temaslarda bulunacak. 

(Kahire)

10- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. yıl dönümü kutlanıyor.

- Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar Anıtkabir'i ziyaret ederek, mozoleye çelenk koyacak. 79. Büyük Atatürk Koşusu, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinde ilk karşılandığı yer olan Keklikpınar'dan başlatılacak. Ankara Garı'ndan Ulus'taki Atatürk Anıtı'na Kortej yürüyüşü düzenlenecek. 

(Ankara)

11- Spor Toto Süper Lig'de, 15. haftaya Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu, Kardemir Karabükspor-Balıkesirspor, İstanbul Başakşehir-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim