• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Papa Franciscus Türkiye'de 

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa  Franciscus için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek resmi karşılama törenine katıldıktan sonra baş başa ve heyetlerarası görüşmelere geçecek. Karşılama töreni ve görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulunacak.

- Erdoğan ve Papa Franciscus, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konuşma yapacak.

- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret edecek. Franciscus ve Görmez, ortak basın toplantısı yapacak.

2- Uyuşturucu ile Mücadele Şurası

- Başbakan Davutoğlu, ATO Congressium'daki 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'na katılacak. Şurada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bakanlar Ayşenur İslam, Nurettin Canikli ve Mehmet Müezzinoğlu da yer alacak.

3- Başbakan Davutoğlu, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın gala programına katılacak.

4- İSEDAK 30. Yıl Toplantısı

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezinde İSEDAK 30. Yıl dönümü Toplantısı'nın özel oturumuna katılacak. 

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İSEDAK toplantısı kapsamında ''İslam Ülkelerinin Kalkınma Çalışmalarında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü'', ''İslam Ülkelerinin Kalkınma Sorunları ve 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'' ve  kapanış oturumlarına katılacak, basın toplantısı yapacak.

5- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yıldız Sarayı Seyir Köşkü'nde IRCICA Kudüs’teki İslam Mirasının Korunması Uluslararası Konferansı'nda yer alacak.

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Valiliğini ziyaret edecek, cuma namazının ardından esnaf ve cemevine ziyarette bulunacak.

7- HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, son siyasal gelişmeler ve HDP'nin çalışmalarına ilişkin Şişli Kent Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

8- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

9- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

10- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin dış ticaret ile üçüncü çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

11- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 7. hafta 6 maçla tamamlanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim