• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi Kapanış Toplantısı'na katılacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'da 

- Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi'ne ve G20 öğle yemeğine iştirak edecek.  

- Avustralya Başbakanı Tony Abbott tarafından karşılanacak liderlerle açılış vesilesiyle düzenlenen kültürel etkinliğe katılacak Davutoğlu, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" başlıklı ilk oturumun ardından "Aile Fotoğrafı"nda, resepsiyonda ve akşam yemeğinde bulunacak.  

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Jasmin Otel'de sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Giresun Spor Salonu'nda partisinin bölge toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu, ziraatçiler ile buluşacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de

- Arınç, KKTC'nin 31. kuruluş yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Eroğlu’na tebriklerini sunacak. Arınç, Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit törenleri ile KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nun vereceği yemeğe katılacak.

- Bülent Arınç, IV. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu, Yakındoğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile hastane binaları ve BRT HD Stüdyosu açılış törenlerine katılarak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun vereceği resepsiyona iştirak edecek.

5- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti’nin Polatlı ve Kızılcahamam ilçe kongrelerine katılacak. 

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

7- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine başlayan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.  

9- Türkiye-Kazakistan maçına doğru

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, Kazakistan maçının hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Kazakistan Milli Takımı'nın Türk Telekom Arena'da yapacağı antrenman öncesi Teknik Direktör Yuri Kraznozhan, basın toplantısı düzenleyecek.  

10- Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun olağan toplantısı Ceylan InterContinental Otel'de yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim