• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de düzenlenecek "II. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"na katılacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve beraberindeki heyeti kabul edecek. 

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgilendirme toplantısına da katılacak Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde İç Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle istişare toplantısı yapacak.

3- TBMM'den

- AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin TBMM grupları toplanacak. (11.15-13.30-10.30-12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da, Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar’ı ziyaret edecek, Reform Eylem Grubu (REG) çerçevesindeki toplantıya katılacak.      

 - Bozkır, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi’yi kabul edecek, Almanya, Finlandiya ve Lüksemburg’un Ankara büyükelçileriyle ayrı ayrı görüşecek.

6- TBMM Genel Kurulu'nda "Gebze Teknik Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasını öngören yasa teklifi görüşülecek. (15.00) (Fotoğraflı)

- Adalet Komisyonu'nda, yeni yargı paketi ile hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren teklif ele alınacak. (15.30) (Fotoğraflı)

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

10- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan,  AA Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayacak.

11- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta, E, F, H ve G gruplarında yapılacak maçlarla başlayacak.

12- Voleybolda Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası maçında VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

13- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile Almanya'nın Borussia Dortmund takımları arasında 22 Ekim'de yapılacak D Grubu 3. maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Cesare Prandelli ile Jürgen Klopp, Türk Telekom Arena'da ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim