• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübünün tarafından düzenlenen ve dün başlayan "Türkiye Ticaret Zirvesi" AKÜ Atatürk...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübünün tarafından düzenlenen ve dün başlayan "Türkiye Ticaret Zirvesi" AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde sektöründe önemli başarılara imza atan iş adamları yaptıkları oturumlarda öğrencilere tecrübelerini aktardı.

AKÜ'de dün başlayan zirvenin açılışına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ile öğretim elamanları ve öğrenciler katılmıştı. Zirvenin ikinci günü ise bugün öğleden önce ve sonra gerçekleştirilen "Sektörel Ticaret ve E-Ticaret" oturumları ile devam etti. Tamamlanan oturumlarda konuşmacı olarak katılan iş adamları kendilerine ayrılan sürelerde öğrencilere sektörlerin de başarılı olmanın pür noktalarını anlatarak deneyimlerini paylaştılar.

Oturumlara katılan iş adamlarından Mustafa Çakır, öğrencilerle bir araya gelmenin, onlara deneyimlerini aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çakır, "Böyle bir organizasyonda bulunmanın heyecanı ve mutluluğu çok farklı çünkü karşınızda geleceğimizin teminatı genç nesil var tabi bu daha heyecan verici bir olay. Hep diyoruz ya "global, küresel ekonomi" diye gerçekten de öyle dünya artık küçük bir köy. Bu ne demek özellikle bilgideki, teknolojideki ve telekomünikasyon alanındaki gelişmeler dünyayı küçük bir köy haline getirdi. Bu da lojistiği, dış ticareti ekonomide çok önemli bir kavram haline getirdi. O yüzden böyle bir zirvenin tertip edilmesi çok gurur verici bir olay. Bir üniversite tarafından ilk olarak böyle bir etkinlikte oturumcu olmakta ayrı bir gurur, güzel bir olay ve gençlerimizin meraklı olduğunu gördüm. Onların önlerinde inşallah kılavuz olma niteliğinde bilgiler vermişizdir" şeklinde konuştu.

"Gençlerin gözlerinden aydınlığı hissedebiliyorsunuz"

"E-Ticaret" oturumu konuşmacılarından iş adamı Emre Aşkar ise zirve ile öğrenci ve iş adamlarının bir araya geldiğini hatırlatarak, bunun özellikle öğrencilerin gelecekleri açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Aşkar açıklamasında şunlara değindi:

"Böyle bir organizasyonda yer almamız bizler için gurur kaynağı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Türkiye'de bir ilk olan Türkiye Ticaret Zirvesi'ne ev sahipliği yapması öğrencilerimiz, bizlerin ve üniversitemizin tanıtımı için ciddi bir getirisi olan organizasyon. İnşallah bu organizasyonlar sürekli devamlı gelişir. Önümüzdeki yıllarda ikincisi de Afyon'da yapılır. Diğer üniversitelere de AKÜ olarak örnek teşkil ederiz. Bu organizasyon için bize sponsorluk teklifi geldiği zaman biz maddi manevi destek olacağımızı belirttik çünkü bizde bu sıralar ve bu sınıflardan çıkarak meslek hayatına girdik. Bir çok engeli gördük ve engeli aştık. Ama çok şükür bir yerlere geldik şirket olarak. İnşallah bu organizasyonların devamı olur. Gençlerin gözlerinden aydınlığı hissedebiliyorsunuz. Ancak okudukları bölümlerle alakalı ciddi kararsızlıkları var. "Ne yapabiliriz? Bize nasıl yol açılır?" tarzında. Okudukları bölümlerde sadece teorik bilgi öğretiliyor ama nasıl bir doktorun teorik bilgilerle ameliyata giremeyeceği gibi pratiğe de ihtiyaçları var. Bizlerde buradaki oturumlarda iş adamlarının hayatlarındaki ticari tecrübelerini aktararak bir yok göstermiş oluruz."

"Öğrenciler gerçekten çalışkan ve girişimci ruhlular"

Etkinliğe katılan bir başka iş adamı Buğra Hamza Çebi de, UTF Kulübü öğrencilerinin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri zirveye katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "UTF kulübü öğrencisi arkadaşlarımız Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Özellikle şunu vurgulamak isterim ki öğrenci ve öğretmen ilişkisinin bir üniversitede nasıl olması gerektiğini ben burada gördüm. Ben öğrenci arkadaşlarla gurur duydum. Öyle ki gerçekten çalışkan ve girişimci ruhlular. Bizi burada hiç bırakmadılar sektörle ve piyasa ile alakalı, esnafla alakalı, ticaretle alakalı sürekli fikir alışverişi yaptık. Yurt dışından ve ülkemizden örnekler konuştuk. Bu organizasyonun diğer üniversitelerde de devamını bekliyoruz" dedi.

Türkiye Ticaret Zirvesi'nin yarın gerçekleştirilecek oturumların ardından sona ereceği kaydedildi.

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor

“Türkiye Ticaret Zirvesi” devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim