• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

'Türkiye kuşatılmış durumda'

'Türkiye kuşatılmış durumda'
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Türkiye, Kuzey Irak ve Kandil’den değil, bu defa Kuzey Suriye’den de ciddi bir terör tehdidi tarafından kuşatılmış durumdadır” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirenlerin, iyi niyetle uyaranları ya da yolsuzluklara muhalefet edenlerin ’darbeci, komplocu’ ilan ederek, dış güçlerin işbirlikçisi olarak yaftalandığını, ‘paralel devletçi’ diye hedef gösterilerek iktidarın kendisini kurtarmaya çalıştığını iddia eden Özcan Yeniçeri, “Başbakan ile yardımcısı arasındaki üslup ve yaklaşımlar bile, AK Parti iktidarının siyasette ulaştıkları aşamayı gösterir niteliktedir” diye konuştu.

“İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yargı görevini etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla Meclis’e gönderdiği fezleke, usullere uyulmadığı ve bakanla ilgili kısmı dosyadan ayrılmadığı gerekçesiyle iade edildi” diyen Yeniçeri, 4 bakan ile ilgili hazırlanan fezlekelerin de Adalet Bakanı’nın elinde bulunduğunu ifade etti. Yeniçeri, “Türkiye’de hukuk devleti, kuvvetlerin ayrılığı ve demokratik kurallar işlemiyor. Türkiye’de iktidar Tayyip Erdoğan’ın uhdesinde kişiselleşmiştir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin güvenliğinin büyük bir tehdit altına girdiğini savunan Yeniçeri, “PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD, Türkiye-Suriye sınırında kantonlar yaratarak özerklik ilan etmektedir. El Kaide ise bölgeden Türkmenleri sürerek Irak Şam Devleti oluşturmuş bulunmaktadır. Erdoğan iktidarı Türkiye’nin güneyinde Esad rejimini zayıflatan ve bölgeden uzaklaştıran ölümcül bir hata işlemiştir. Sonuçta bölge PYD ve El Nusra’nın denetimi altına geçmiş bulunmaktadır. Türkiye, Kuzey Irak ve Kandil’den değil bu defa Kuzey Suriye’den de ciddi bir terör tehdidi tarafından kuşatılmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

PKK’nın amacının fazla kan akıtmadan devleti fiili durum oluşturarak halkla karşı karşıya bırakmak istediğini belirten Yeniçeri, “Bölgedeki terör faaliyetini ve teröristleri sadece seyretme durumunda kalan asker ve polis mücadele azmini kaybetmiş, morali bitmiş, bıkmış durumda. Mevcut durumda bölgede KCK/PKK seçim masrafı adı altında esnaflardan para topluyorlar. Örgütün yeni talimatlarına göre doğuda ses getirmeyen serhildan eylemleri, daha çok ses getiren batı bölgelerine kaydırılacakmış. Özellikle yerel seçim sürecinde yoğun gösteri eylemleri bekleniyor” diye konuştu.

ÖCALAN’IN SOYKIRIM İDDİASI

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’nin Afrin kantonunda ilan ettiği özerk yönetim töreninin Öcalan’ın posteri altında yapıldığını söyleyen Yeniçeri, “Terörist başı Öcalan son marifetiyle Türk milletine karşı duyduğu nefreti bir kez daha ortaya koymuş, Türk milletinin Ermeni soykırımı yaptığını iddia etmiştir. Terörist başı Ermeni halkına yönelik bir mektup yazmıştır. Öcalan, kendisini ve kanlı terör örgütünü bu mektupta sadece Kürt halkının değil, bölge coğrafyasının bütün halklarının ve inançlarının özgürlüğü için mücadele eden bir kişi ve örgüt olarak tanımlamıştır. Öcalan bu defa Ermeni teröristlerin liderliğine soyunarak aynen şunları söylüyor, ‘Ermeni halkına yönelik geçen yüzyılın başında uygulamaya konulan soykırım planı bu politikaların en iğrenç ve zalim olanlarındandır. Günümüzde Ermeni halkının yaşadığı tarihsel gerçekle bütün dünyanın yüzleşmesi ve Ermeni halkının acısını paylaşarak yasını tutmalarının önünü açması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu olgunlukla meseleye yaklaşması ve bu acılı tarihle yüzleşmesi kaçınılmazdır’ demektedir” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim