• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye-Bulgaristan Davis Cup'ta kapışacak

Türkiye-Bulgaristan Davis Cup'ta kapışacak
Türkiye, 2016 Davis Cup Avrupa-Afrika Bölgesi 2. Grupta ilk sınavını Bulgaristan önünde verecek.

Türkiye, 2016 Davis Cup Avrupa-Afrika Bölgesi 2. Grupta ilk sınavını Bulgaristan önünde verecek.

Teniste Türkiye, 2016 Davis Cup Avrupa-Afrika Bölgesi 2. Grup'taki ilk sınavını Bulgaristan karşısında verecek. 4-5-6 Mart tarihlerinde oynanacak olan seriye Ankara Tenis Kulübü ev sahipliği yapacak.

Müsabakalarda mücadele edecek her iki ülke tenisçileri düzenlenen toplantıda basının karşısına çıktı. İlk toplantıya Bulgaristan takımının kaptanı Todor Enevi ve Dimitar Kuzmanov, Aleksandar Lazov, Vasko Mladenov, Alexandar Lazov katıldı. Türkiye adına ise toplantıya kaptan Haluk Akkoyun ile Marsel İlhan, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek ve Tuna Altuna iştirak etti.

Türkiye Milli Takımı Kaptanı Haluk Akkoyun, takımın belli bir seviyeye geldiğini belirterek, bu yıl beş sete daha alışkın tenisçilerle mücadele edeceklerini kaydetti. Akkoyun, bu alışkınlık nedeniyle bu yıl turnuvadan daha umutlu olduğunu dile getirdi.

Milli tenisçi Marsel İlhan ise, genelde Ankara'da iyi maçlar oynadığının altını çizerek, bu seferde iyi sonuçlar elde edeceğini belirtti. İlhan, olimpiyat kotasıyla ilgili ise, "Olimpiyatlara kadar ona yakın turnuva oynayacağım. Her hafta her şeyi değiştirebilir. Sıralamayla olmasa da wild card ile orada gidebilirim. Olimpiyatlara katılmak kolay değil. Sadece 55 kişi alınıyor. Önümüzde ki 3 aylık süreyi iyi değerlendirmek istiyorum." dedi.

Bulgaristan Takım Kaptanı Todor Enev ise, Türkiye'de oldukları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Turnuva için hazırız ve takımımızın kazanmasını umuyoruz. Sporculuğum döneminde 2008 yılında Marsel İlhan yendim. Marsel İlhan'ın sıralamasında ve oyununda fark var. Bizim oynadığımız dönemde 280. sıradaydı. Şimdi ise daha üstlerde yer alıyor. Kendisini çok iyi tanıyor ve nasıl oynadığını iyi biliyorum. Müsabakaların çok çekişmeli geçeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Cihan

Türkiye-Bulgaristan Davis Cup'ta kapışacak

Türkiye-Bulgaristan Davis Cup'ta kapışacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim