• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu yapıldı

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu yapıldı
Pursaklar Belediyesi ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye-Azerbaycan İlişkileri: Kardeşlik ve Stratejik Ortaklık Sempozyumunda...

Pursaklar Belediyesi ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye-Azerbaycan İlişkileri: Kardeşlik ve Stratejik Ortaklık Sempozyumunda konuşan Başkan Selçuk Çetin "Bir millet iki devletiz. Rabbim Türkiye'yi, Azerbaycan'ı güçlü kılsın" dedi.

The Ankara Hotel'de düzenlenen uluslararası sempozyumda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Türkiye Azerbaycan ilişkileri şiirlerin mısralarında bir ananın iki oğlu olarak geçer. Rahmetli Haydar Aliyev'in "Biz tek millet iki devletiz" sözü iki ülke arasındaki ilişkileri özetleyen en güzel cümledir. Rabbim Türkiye'yi, Azerbaycan'ı güçlü kılsın" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan iş birliğinin hem bölge hem de dünya dengeleri acısından çok önemli olduğunu, uluslararası ilişkiler ve yerel yönetimlerde bu iş birliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin, "Türkiye ve Azerbaycan'ın iş birliği hem bölgemiz için hem de dünya dengeleri açısından çok önemlidir. Gerek uluslararası ilişkilerde, gerekse yerel yönetimlerde bu işbirliğini arttırmamız gerekiyor. Bizler her zaman proje paylaşımında bulunmak için hazırız. Birkaç projemizi de paylaştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gittiği her yerde, Azerbaycan'ın hakkını, hukukunu savunmuştur. Biz biliyoruz ki ortak soyumuz, dilimiz, inancımız, kültürümüz ve tarihimiz, iki devleti bir birine yaklaştıran en önemli etkenlerdir. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimizdir, Azerbaycan'ın kederi bizim kederimizdir" diye konuştu.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva "Bir millet iki devlet dediğimiz düşünce hayatımızın her alanında, her aşamasında olacak. Birbirimizi koruyup kollayacağız. Bizim Türkiye ve Azerbaycan'da böyle bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Pursaklar'da yeni bir park yapıp adını da Karabağ koydukları için Belediye Başkanımız Selçuk Çetin Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov ise yaptığı konuşmada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki "Bir millet iki devlet" düsturu doğrultusunda yürütülen ilişkilerin, güçlenmiş ve stratejik müttefiklik düzeyine eriştiğini kaydederek iki ülke arasında 200'den fazla antlaşmanın imzalandığına dikkat çekti.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ da, Türkler bir ve beraber olduğunda dünyanın huzur, kardeşlik ve dostluk bulacağını ifade ederek Türkiye ile Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgizistan, Kerkük gibi ülkelerin önemini vurguladı.

Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren hep takip edildiğini ifade eden Özdağ, "Orta Asya'da Çinlilerin takibine uğradı. Daha sonra Ruslar ve başka milletlerin takibine uğradı. Anadolu coğrafyasında ise Batı'nın takibine uğradı. Ne yaparlarsa yapsınlar yürüyüşümüzü kimse engelleyemeyecek. Azerbaycan ve Türkiye halkının yükselen bayrakları bir daha inmeyecek ve sürekli yükselmeye devam edecektir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, konuşmacılara plaket taktım edip katılım ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Programa AK Parti Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Talip Küçükcan, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekilleri Elman Nesirov, Ganire Paşayeva, Hikmet Babaoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, akademisyenler, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu yapıldı

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu yapıldı

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri sempozyumu yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim