• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

“Türkiye Aslında Enerji Fakiri Bir Ülke Değildir”

“Türkiye Aslında Enerji Fakiri Bir Ülke Değildir”
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin ardından en çok konuşulan meseleler arasında yer alan "doğalgaz ve ısınma" konusunda uzmanlar endişeye gerek...

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin ardından en çok konuşulan meseleler arasında yer alan "doğalgaz ve ısınma" konusunda uzmanlar endişeye gerek olmadığını belirtti. Türkiye'nin yer altı kaynaklarından, rüzgar enerjisine, hidroelektrik santrallerinden güneş enerjisine kadar önemli kaynaklara sahip olduğu ve bu kaynakların kullanılması halinde enerjide de dışa bağımlılıktan kurtulabileceği belirtildi.

Yeni yıl dolayısıyla düzenlenen moral gecesinde bir araya gelen İzmir Atasan Mühendislik, Aydın Özcan Doğalgaz ve Söke Özcan Doğalgaz Mühendislik Firması ile Özcan Madencilik çalışanları başarılı geçen bir yılın yorgunluğunu attılar.

Aydın Efeler ilçe merkezindeki bir mekanda düzenlenen moral gecesine Özcan Madencilik Yönetim Kurulu Üyeleri Mukadder Karakahyaoğlu, Kaan Özcan ve Yavuz Çubukçuoğlu da katıldı. Firmanın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yemek yiyen Özcan Madencilik çalışanları hem kaynaştılar hem de başarılı geçen bir yılın yorgunluğunu attılar.

Gecede konuşan Özcan madencilik ve Özcan Doğalgaz'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mukadder Karakahyaoğlu, "Mesai arkadaşlarım" diye hitap ettiği firma çalışanlarına başarılı geçen bir sezondan dolayı teşekkür edip 2016 yılının başta Türkiye ve Aydın olmak üzere herkese mutluluk getirmesini diledi.

"TÜRKİYE KENDİ ENERJİSİNİ KULLANMAYA AĞIRLIK VERMELİ"

Bir yılın yorgunluğunun atıldığı gecede sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Özcan Doğalgaz ve Özcan Madencilik Firması Yönetim Kurulu Üyesi Mukadder Karakahyaoğlu, sektörde 10 yıldır hizmet verdiklerini doğalgaz ile ısınmanın çevre, ekonomi ve kullanım kolaylığı bakımından daha cazip olduğunu belirtti. Aydın'ın Efeler, Söke ve Nazilli başta olmak üzere diğer ilçelerde de tüm mahallelere doğalgazın bir an önce kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Karakayhaoğlu, Türkiye'nin kendi kaynaklarını kullanması halinde enerjide de dışa bağımlılıktan kurtulabileceğine inandığını söyleyerek "Türkiye yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Toprak altında madeninden jeotermal enerjiye, doğalgazdan petrole kadar pek çok kaynağımız var. Yer yüzünde ise güneşimiz, rüzgarımız ayrı bir enerji zenginliği. Son yıllarda bu kaynaklar kullanılmaya başladı. Ümit ediyoruz ki yer altı ve yerüstü kaynaklarımızın kullanımına kısa sürede daha çok ağırlık verilerek Türkiye enerji sektöründe de dışa bağımlılıktan kurtulacaktır" dedi.

"RUSYA GAZI KESEMEZ"

Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından kamuoyunda en çok konuşulan meselelerin başında gelen "Rusya gazı keserse" konusuna da değinen Özcan Doğalgaz ve Madencilik Firması'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mukadder Karakahyaoğlu "Türkiye güvenliği gereği haklı olarak yapması gerekeni yapmıştır. Tüm dünya da Türkiye'nin davasında haklı olduğunu biliyor. Elbette Rusya, uçağımızı düşürdünüz diye bizi alkışlamayacak. Ancak Rusya'nın gazı kesmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu ne iki ülke arasındaki anlaşmaya ne de uluslararası anlaşmaya uygun düşen bir durum olur. Kaldı ki Rusya'nın çıkardığı doğalgazın yaklaşık yüzde 40'ını Türkiye almaktadır. Rusya bu gazı satmayacak da ne yapacak. Öte yandan devletimizin gerekli tedbirleri aldığını biliyoruz, halkımız da bu yönde endişeye kapılmasın" diye konuştu.

Yemekli gecede firma çalışanları hem kaynaştı hem bir yılın yorgunluğunu atıp doyasıya eğlendi.

“Türkiye Aslında Enerji Fakiri Bir Ülke Değildir”

“Türkiye Aslında Enerji Fakiri Bir Ülke Değildir”

“Türkiye Aslında Enerji Fakiri Bir Ülke Değildir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim