• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C

Turkcell’in yeni genel müdürü Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç oldu

Turkcell’in yeni genel müdürü Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç oldu
Turkcell Genel Müdürlüğü görevine, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç atandı. Murat Erkan’ın istifasının ardından genel müdürlüğe atanan Bülent Aksu’nun 11 gün sonra istifa etmesinin ardından 20 gündür boş olan koltuk sahibini buldu.

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Turkcell Yönetim Kurulu kararıyla ataması onaylanan Ali Taha Koç, bugünden itibaren göreve başladı.

Turkcell CEO’su Murat Erkan, 15 sene görev yaptığı ve 2019’dan beri Genel Müdürlüğü'nü sürdürdüğü Turkcell’den ayrıldığını 11 Eylül’de duygusal bir mesajla duyurmuştu.

Erkan’ın yerine Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Bülent Aksu 14 Eylül’de atanmıştı. Ancak Aksu’nun genel müdürlüğü sadece 11 gün sürdü. Turkcell’de genel müdürlü koltuğu 25 Eylül’den bu yana boştu.

ALİ TAHA KOÇ KİM?

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamlayan Koç, ABD'de Intel şirketinde AR-GE mühendisi olarak çalışmaya başladı. Bu sürede 61 patent geliştiren Koç'un 23 bilimsel makalesi yayımlandı.

Uluslararası projeler geliştirip yöneten Koç, 2013'te en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendisten biri oldu.

Türkiye'ye 2014'te dönen Koç, Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başladı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı'na atanan Koç, eş zamanlı olarak tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nin kurulum sürecini yönetti.

2018'de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı'na atanan Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Koç, mezun olduğu Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

Lisanslı bir pilot olan ve çok iyi derecede İngilizce bilen Koç, evli ve bir çocuk babası. (Patronlar Dünyası)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim