• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Sağlık-sen Eskişehir-bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman:

Türk Sağlık-sen Eskişehir-bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman:
Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman, performansa dayalı döner sermaye uygulamasının haksız ve adaletsiz bir sistem olduğunu...

Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman, performansa dayalı döner sermaye uygulamasının haksız ve adaletsiz bir sistem olduğunu ve bunu her platformda dile getirdiklerini belirtti.

Sendikada binasında açıklamalarda bulunan Hüseyin Kararman, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde dağıtılan döner sermayeyi tüm Türkiye'ye örnek gösterdiğini ancak bu sistemde kısa süre sonra sıkıntıların yaşandığını söyledi. Sağlık çalışanlarının, ağır iş yükü ve nöbetlerden tükenmişlik sendromu yaşamakta olduğunu ve bu emeklilerinin karşılığını alamadıklarını öne süren Kararman, "Hemşireler, laborantlar, röntgen teknisyenleri, teknik hizmetler, memurlar ve hizmetli personel bu haksız ve adaletsiz döner sermaye uygulamasından hakkını alamamakta ve ağır iş yükü altında ezilmektedir" dedi.

Tıp Fakültesi'nde yaşanan döner sermaye sorunlarının devlet hastanelerinde de yaşanmaya başlandığını ifade eden Kararman, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde doktorundan hemşiresine, sağlık memurlarına kadar tüm sağlık çalışanlarının sakız parası denecek kadar az döner sermaye aldığını da iddia etti. Döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkları giderilmesini isteyen Kararman, "Çalışma barışını bozan, çalışanları mutlu edecek onların, beklentilerini karşılayacak bir döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilmelidir. Sözde yetkili sendikaların bu konulara duyarsızlığı içler acısıdır. Biz sağlık çalışanları olarak çok fazla bir ücret istemiyoruz. Hakkımız olan ve yıllardır yerinde sayan ek ödemelerimizin iki katına çıkarılmasını, emekli maaşımıza yansıtılmasını ve fiili hizmet yani yıpranma payını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim