• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Türk ekiplerine UEFA müjdesi!

Türk ekiplerine UEFA müjdesi!
UEFA ülke sıralamasında 11. durumda bulunan Türkiye, şu andaki konumunu korur ya da daha iyi bir puantaja ulaşırsa, gelecek yılın Türkiye Kupası Şampiyonu, 2015-16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde doğrudan gruplara katılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin sportif ve ticari formatında 2015-2018 dönemini kapsayacak bazı değişikliklere gidilecek.
 
UEFA Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda değişikliklerin 2015-2016 sezonundan itibaren yürürlüğe konacağı değişiklikler şöyle:
 
* UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, o sezon  kendi liginde aldığı derece hesaba katılmaksızın, bir sonraki sezonda UEFA  Şampiyonlar Ligi’ne minimum play-off turundan itibaren katılabilecek.
 
* Bir sezon öncesinin UEFA Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi şampiyonlarından biri kendi liglerinde aldığı dereceye göre o sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanamamışsa, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında bir ülke UEFA ülke puan sıralaması göz önüne alınarak maksimum 5 takım ile temsil edilebilecek.
 
* UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt olarak katılacak takımların sayısı 6’dan 16’ya çıkarılacak. Bu haktan, UEFA ülke puan sıralamasında ilk 12 sırada bulunan ülkelerin takımları yararlanabilecek. (Türkiye şu an 11. sırada)
n UEFA Avrupa Ligi’ne her ülkeden en fazla 3 takım katılabilecek.
n İlgili ülkenin kupa şampiyonu, ligden aldığı dereceden dolayı UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanırsa, kupa finalistinin yerine Avrupa kupalarına katılamayan takımlar arasından ligde en iyi dereceyi alan ekip, UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak.
* UEFA Avrupa Ligi’nin ticari hakları grup sürecinden itibaren, UEFA  Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi merkezileştirilecek.
 
* Bir sezon öncesinin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, kendi liginde aldığı dereceden ötürü Şampiyonlar Ligi’ne grup sürecinden itibaren katılmaya hak kazanırsa, bir sezon öncesinin UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gruplara kalacak.
 
* Bir sezon öncesinin Şampiyonlar Ligi şampiyonu, UEFA ülke puan sıralamasında 13 ile 54. sıra arasında bulunan ülkelerden birinden ise, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu,
 
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turundan katılacak ve UEFA ülke puan sıralaması yeniden şekillenecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim