• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Eğitim-sen’in Ek Gösterge İmza Kampanyası

Türk Eğitim-sen’in Ek Gösterge İmza Kampanyası
Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No'lu Şubesi Başkanı Haydar Urfalı ve Yönetim Kurulu üyeleri; öğretmenler, akademisyenler, memurlar ve hizmetlilerin ek göstergelerinin...

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No'lu Şubesi Başkanı Haydar Urfalı ve Yönetim Kurulu üyeleri; öğretmenler, akademisyenler, memurlar ve hizmetlilerin ek göstergelerinin arttırılması talebi ile hazırladıkları 2 bin 500 imzalı dilekçeleri Başbakanlığa gönderdiler.

Bu amaçla Eskişehir Merkez Postane önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Başkan Urfalı, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle Genel Merkezleri tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde dilekçe kampanyası başlatıldığını hatırlattı. Kampanyanın, dilekçelerin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Başbakanlığa gönderilmesiyle tamamlandığını belirten Haydar Urfalı, "Ek gösterge konusunda taleplerimizin karşılık bulması, bu mağduriyetin giderilmesi ve gerekli yasal düzenlemenin yapılması çok önemlidir. Ortada büyük bir mağduriyet söz konusudur. Ülkemizde nasıl bir ücret politikası olduğu, çalışanların yoksulluk sınırında nasıl ayakta kalma mücadelesi verdiğini, gıda, giyim, ulaşım, yakıt gibi masrafların nasıl cep yaktığı, emeklilerin alın terlerinin nasıl komik rakamlarla karşılık bulduğu hepimizin malumudur. Ülkemizde emekli ikramiyeleri çok düşüktür. Eskiden emekli ikramiyesi ile iş kurulabilir, ev, araba alınırdı. Bugün ise bunları almak mümkün değildir. Günümüzde bir memur emeklisi bırakın evi, emekli ikramiyesi ile ancak bir karavan alınabilir. Kaldı ki insanlar artık çocuklarına herhangi bir mal, mülk bile bırakamamaktadır. Devletimizin öğretmenlere, akademisyenlere, memurlara, emeklilere reva gördüğü hayat maalesef budur. Oysa ki toplumun kalkınmasının itici gücü olan bu kesimler mutlu değilse, o ülkenin müreffeh olduğunu söylememiz mümkün değildir. Devlet, çalışanlarını mutlu edecek ki, o ülke kalkınacak, daha ileriye doğru yol alacaktır. Kafasında ekonomik problemler olan bir öğretmenden, borçları ile mücadele eden bir akademisyenden, bankalardan üç beş tane kredi çeken bir memurdan, hizmetliden ülke olarak kaliteli hizmet beklemeniz çok zordur. Ayrıca alın teri dökerek, gayret sarf ederek yıllarca çalışmış ve emekli olmuş insanları hayatlarının en önemli dönemeçlerinden biri olan emekliliklerinde rahat ettiremeyen, onları düşük ücretlere mahkûm eden devletler huzuru hâkim kılamaz. Bu minvalde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, bu talebimizin ne kadar insani ve haklı bir talep olduğu apaçık ortadadır. Ek gösterge rakamlarının artırılması için, Türkiye'nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan kamu çalışanları dilekçe kampanyamıza büyük ilgi göstermiştir. Duyarlılıklarından ötürü tüm çalışanlarımıza ve kamuoyuna teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından dilekçeler kargo ile Başbakanlığa gönderildi.

Türk Eğitim-sen’in Ek Gösterge İmza Kampanyası

Türk Eğitim-sen’in Ek Gösterge İmza Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim