• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol:

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol:
Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, emeklilikteki katsayının düşük olması sonucu memurların adeta ölünceye kadar kamuda çalışmak...

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, emeklilikteki katsayının düşük olması sonucu memurların adeta ölünceye kadar kamuda çalışmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Memurların ek göstergeleri artırılmalı" dedi.

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ve sendika üyeleri, bugün PTT önünde toplanarak kamuda çalışanların emeklilik katsayılarının artırılması için eylem yaptı. PTT önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, ek göstergelerinin düşük olması sonucu birçok memurun 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "Örneğin öğretmenler 3 bin liralık ek gösterge ile emekli oluyorlar. Emekli oldukları zaman da maaşlarında yüzde 50'ye varan bir azalma söz konusu oluyor. Bu yüzden öğretmenler ve kamuda çalışanlar 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalıyor. Bu da gençlerimizin önünün kapanmasına neden oluyor" diye konuştu.

Şenol, kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3 bin liraya, öğretmenlerin ek göstergelerinin ise 3 bin 600 liraya çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Şenol, "Bu konuda da hükümetimizi uyarıyoruz, bu hükümete son çağrımızdır. 150 bine yakın öğretmen adayı kahve köşelerinde oturuyor. Bugün ek gösterge 3 bin 600 lira olduğu zaman en az 50 bin öğretmen emekli olacak. Bu da gençlerimize iş istihdamının doğacağı anlamına geliyor. Bu anlamda biz bunun bir an önce hayata geçilmesini bekliyoruz ve istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ve sendika üyeleri, bazı memurların konuyla ilgili yazdığı dilekçeleri kargoyla Başbakanlığa gönderdi.

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol:

Türk Eğitim-sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim