• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Eğitim-sen, Ek Gösterge Talebi İçin 750 İmzayı Başbakanlığa Gönderdi

Türk Eğitim-sen, Ek Gösterge Talebi İçin 750 İmzayı Başbakanlığa Gönderdi
Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No'lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Gürol Yer ve Yönetim Kurulu üyeleri; üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve idari...

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 No'lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Gürol Yer ve Yönetim Kurulu üyeleri; üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve idari bölümünde görev yapan memurların ek göstergelerinin arttırılması talebi ile hazırladıkları 750 imzalı dilekçeleri Başbakanlığa gönderdiler.

Bu amaçla, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) içinde de bulunan postaneden bir araya gelen sendikacılar adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Gürol Yer, akademisyenler ve memurların ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi talebiyle Genel Merkez tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatıldığını ve tüm dilekçelerin Başbakanlığa gönderilmesi kararlaştırıldığını belirtti. Yer, "Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan akademisyenlerin ve üniversitelerde idari bölümünde çalışan memurların maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir akademisyenin ve üniversitelerde idari bölümde görev yapan memurların aldığı maaş ile, görev yapan akademisyenlerin ve üniversitelerin idari bölümünde görev yapan memurların aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok Akademisyen ve Üniversitelerin idari bölümünde çalışan memurların emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Akademisyenlere ve üniversitelerin idari bölümünde görev yapan memurların 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok akademisyen ve üniversitelerin idari bölümünde çalışan memurlar emekli olabilecek, bunların yerine yenileri istihdam edilebilecektir. Kampanyamızın ikinci ayağını akademisyenlerimiz ve üniversitelerin idari bölümünde görev yapan memurlarımız oluşturmaktadır. Yine öğretmenler de olduğu gibi; akademisyenler ve üniversitelerin idari bölümünde görev yapan memurların ek gösterge rakamları, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilemektedir. Ancak, ek gösterge rakamlarının düşük rakamlarda belirlenmesi nedeniyle eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar ve mağduriyetler söz konusu olmaktadır. Bizler taleplerimiz yerine getirilene kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün de ek gösterge rakamlarının artırılması için topladığımız dilekçeleri Başbakanlığa gönderiyoruz. Bu minvalde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, bu talebimizin ne kadar insani ve haklı bir talep olduğu apaçık ortadadır. Ek gösterge rakamlarının artırılması için, Türkiye'nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan kamu çalışanları dilekçe kampanyamıza büyük ilgi göstermiştir. Duyarlılıklarından ötürü tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim