• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Türk Askerinin Yeni Botları

Türk Askerinin Yeni Botları
Kayseri 1’inci Komando Tugayı Komutanlığı, düzenlediği program ile yeni nesil botları tanıttı.

General Vecihi Akın Kışlası’nda basın mensuplarını ağırlayan Kayseri 1’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, botlar hakkında bilgiler verdi.

500 BİN ADIM TESTİNDE 1 DAMLA SU GEÇİRMEDİ

Burada konuşan Tuğgeneral Aydın, "Özel olarak tasarlanan botların rengi Türkiye’nin bitki örtüsüne ve kamuflaj rengine göre belirlenmiş ve mevcut üniforma deseni ile uyumlandırılmıştır. Sıcak ve soğuk iklim koşullarına uyum sağlayan teknoloji sayesinde bot 4 mevsim kullanılabilecektir. Nefes alabilir ve su geçirmez Gore-tex teknolojisine sahip olan yeni botlar, firma verilerine göre suyun içinde 500 bin adım testinden 1 damla su geçirmeden çıkmıştır. Aynı zamanda ter ve havayı dışarı vererek ayağın kuru kalmasını sağlamaktadır" dedi.

300 GRAM DAHA HAFİF

Aydın ayrıca, "Yeni botlar taban teknolojisi sayesinde kaymaz özelliğine sahiptir. Yeni botların dış tabanında kullanılan kauçuk otomobil lastiklerinde kullanılan malzeme ile aynıdır. Yeni botların topuk kısmı, bilek burkulmalarını önleyici özel malzeme ile güçlendirilmiştir. Botların iç kalıbı Türk insanının ayak formuna uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Eski botlara göre 300 gram hafifleyen yeni botlar personele hız kazandırmaktadır. Çift yoğunluklu tabana teknolojisi sayesinde personelin hareket kabiliyeti desteklenmektedir" ifadelerini kullandı. Üsteğmen Doktor Gürdal Yılmaz ise, "Sizlerin de gördüğü üzere komandolarımız verilen görevi azimlilik ve kararlılıkla yerine getirme gayretindedir. Ancak görevlerini yerine getirirken sırtlarında taşıdıkları onlarca kilo ağırlıkla, arazi şartlarıyla ve hava koşulları ile mücadele ediyorlar. Mücadele esnasında kullandıkları kıyafetleri tecizatları, kişisel malzemeleri ayrıca sağlıklarını da koruyucu nitelikte olmalıdır. Bu kapsamda silahlı kuvvetleri ve 1. Tugay Komutanlığı olarak tıbbın ve teknolojinin gerekliliğini yakından takip ediyoruz ve bununla ilgili çeşitli çalışmalar düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesi olan yeni tip botlar yakın zamanda personelimizin hizmetine sunulmuştur. Botlarımızın özellikleri olarak sunduğumuz gelişmeler şunlardır; botlarımızın tabanı saha sert olarak dizayn edilmiş ve arazi şartlarına daha kuvvetli motive olması sağlanmıştır. Ayrıca hava geçirme özelliği sayesinde ayakta çeşitli mantar ve deri hastalıklarına yönelik önlem alınmıştır" diye konuştu. Botların hafifliği sayesinde uzun yollar yürüyen komandolara kolaylıklar sağlandığını dile getiren Yılmaz, "Su ve ısı yalıtkanlığı özelliği vardır. Bu kapsamda biz sağlık hizmetleri koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik yaptığımız taramalarda personelimizden tamamen olumlu geri bildirimler aldık. Bu ve benzeri envanterlerin TSK hizmetine katılmasıyla personelimizin arazi şartlarındaki hareket kabiliyetlerinin artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim