• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Turizmciler, Rus sporcuları ağırlayarak yeniden dostluk köprüsü kurmak istiyor

Turizmciler, Rus sporcuları ağırlayarak yeniden dostluk köprüsü kurmak istiyor
Turizmciler, Rusya ile meydana gelen gerginliğin sporun dostluk, kardeşilik ve barış diliyle aşılacağını inanıyor.

Turizmciler, Rusya ile meydana gelen gerginliğin sporun dostluk, kardeşilik ve barış diliyle aşılacağını inanıyor. Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülen Rus uçağı ile 2 ülke arasında tırmanan gerginliğin kış döneminde Rus sporcuların, Antalya Manavgat'ta antrenmanlarını yapması ile yükselen tansiyonun düşmesi bekleniyor.

Rusya ile meydana gelen gerginlikten 10 gün önce Rus Orient-Zarya İşitme Engelliler Oryantring Kulübü sporcularını ağırlayan Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB), iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü yeniden tesisi için sporcuları Titreyengöl'de ağırlamaya talip olduklarını söyledi. Sorgun-Titreyengöl'de oryantiring sporunun yaygınlaşması ve tanıtımı için kriz öncesi Moskova'nın Orient-Zarya İşitme Engelliler Oryantiring Kulübü sporcularından Daria Sadovnikova, Mariia Makarova, Ivan Sadovnikov ve Pavel Novikov'u Manavgat'ta ağırladıklarını belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Bölgemize kışın çok sayıda Rus futbol, hentbol, basketbol, tenis ve oryantiring takımları antrenman için geliyordu. Son krizle birlikte takımlar gelmez oldu. Krizden 10 gün önce Rus Orient-Zarka Kulübü sporcularını ağırladık. İşitme engelli Rus sporcular bölgemizden ayrılırken en kısa sürede yeniden buluşmak umuduyla ayrıldılar. Ardından bir kriz yaşadık. İki ülke arasındaki krizin sporun evresel dostluk ve barış mesajıyla yeniden sağlanacağına inanıyoruz. Rus sporcular kışın Antalya'yı çok seviyor. Biz uzun yıllara dayalı olan bu dostluğun bozulmaması için Rus işitme engelli sporcuları Manavgat'ta ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.

Yıllık 4 milyon turistin Manavgat'ta tatil yaptığını belirten Aydoğan, bunun yüzde 51'nin Alman, yüzde 27'nin ise Rus olduğunu söyledi. Bölge destinasyonu için Rus pazarının önemli olduğunu belirten Aydoğan, son dönemde Türkiye-Rusya ilişkilerinde yükselen tansiyonun 2016 turizm sezonu öncesi tatlıya bağlanmasını beklediklerini kaydetti. Aydoğan, "Ruslar tatil yapmada Antalya'yı seviyor. Bölgemizin iklim yapısı ve güneşli gün sayısının yüksek olması yılın 12 ayı tatil yapmaya elverişli. Rus turistleri bölgemizde yeniden tatil yapmaya bekliyoruz. Uzun yıllara dayalı dostlukların bir anda bozulmasını istemiyoruz. Düzeleceğini umut ediyoruz. Bu konuda her zaman turizmciler olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." ifadesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim